KOMISIJA ZA VANJSKE POSLOVE PS BIH: SAGLASNOST NA UGOVOR O GRANICI IZMEĐU BIH I CRNE GORE
Autor: Anadolu Agency (AA)
Objavljeno: 24. Nov 2015. 13:11:00


Komisija za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dala je pozitivno mišljenje i predložila Domu davanje saglasnosti za ratificiranje Ugovora o državnoj granici između Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

O ratificiranju Ugovora o državnoj granici između Bosne i Hercegovine i Crne Gore danas će se izjasniti i zastupnici na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Data je i saglasnost za ratificiranje Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Drine s pratećim putnim objektima na lokaciji Bratunac – Ljubovija, te amandmana na Sporazum o grantu u okviru Državnog programa IPA 2009 za Bosnu i Hercegovinu – Poboljšanje infrastrukture regionalne osnovne saobraćajne mreže u BiH – željeznički saobraćaj, zaključen između Evropske investicione banke i Bosne i Hercegovine.
Ovo su članovi Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, upamtite ih i kaznite ih na svim narednim izborima, osporite njihova javna djelovanja. Ne dozvolimo da izdajnici Bosne predstavljaju njene narode!!!

PREDSJEDAVAJUĆI:
Mirza Kušljugić

PRVI ZAMJENIK:
Mladen Bosić

DRUGI ZAMJENIK:
Zvonko Jurišić

ČLANOVI:
Đugum, Mirsad
Hadžiahmetović, Azra
Ivanković Lijanović, Mladen
Kalabić, Drago
Marković, Milica
Sokolović, Salko