HODŽIĆ PORUČIO KARADŽIĆU: BOLNO TI JE ZNATI DA JE BANJA LUKA U BOSNI, A SREBRENICA JOŠ ŽIVI!
Autor: NAP
Objavljeno: 24. Mar 2016. 13:03:09


Presuda koja će danas biti izrečena ratnom zločincu Radovanu Karadžiću u Hagu od presudne je važnosti za sve bh. građane koji su preživjeli agresiju, one koji su bili primorani otići sa svojih ogništa, kao i za preživjele žrtve i porodice svih onih koji su život izgubili u logorima, genocidima u nekoliko bh. gradova i Srebrenici, piše bh. novinska agencija Patria.

Jedan od onih koji je doživio porodičnu tragediju i ostao bez oca u genocidu u Srebrenici je i poznato TV lice Fikret Hodžić. Iako se nalazi u SAD gdje promoviše svoju knjigu "I ja sam iz Srebrenice" oglasio se uoči izricanja presude Karadžiću putem društvenih mreža:

- A sve prođe, prije ili kasnije... Prođe tako Radovane i tvoje vrijeme. Dok čekaš da ti iskapaju posljedni dani i minute života, shvataš da je cijeli tvoj život farsa, laž i zabluda. Želio si tako mnogo, a dobio tako malo. Boli, siguran sam. Nije lako gledati kako uplakane majke imaju osmijeh. Bolno je znati da je Banja Luka u Bosni a još teže podnijeti saznanje da Srebrenica živi! Boli i činjenica da od Australije do Amerike mnogi Bosanci i Hercegovci čekaju da vide tvoje bolno lice. Što nas ima mašala, a ti prijetio da nas neće biti. Ubija saznanje da Džeko zabija golove, Mirza koševe, a da Danis pravi filmove. Adnan šamara, a Hifa i Bingo haraju. Merlin i dalje pjeva, a sve su življa bosanska sela. Vjerujem da boli Radovane ...Toliko radosti u tvom imenu, a toliko tuge u tebi. Zaboravih kazati, i ja sam iz Srebrenice i želim ti što duži život! - napisao je Hodžić.