DR. CERIĆ: U BOSNI SE NE KAŽNJAVAJU ONI KOJI KRIVO MISLE NEGO ONI KOJI SU SPOSOBNI
Autor: N1
Objavljeno: 26. May 2018. 15:05:22

DR. MUSTAFA CERIĆ: Imam osjećaj da bi za Bosnu najbolje bila da nam s neba padnu ribe


Bivši reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Mustafa Cerić rekao je jutros gostujući na N1 televiziji da se u današnje vrijeme u BiH ''ne kažnjavaju oni koji krivo misle nego oni koji su sposobni''.

On je za N1 govorio o političarima u BiH, predizbornim porukama, kombinacijama i matematici. Poručio je da su ''u Bosni uvijek svi pobjednici''.

''Imam osjećaj da bi za Bosnu najbolje bila da nam s neba padnu ribe, neka rješenja, da se ne trudimo i da svi budu pobjednici. Na kraju u Bosni, svi su pobjednici, tako je bolo prije, tako će biti i sada i svi znaju kako će proći. Svi dobro znaju matematiku i znaju tačno koliko će dobiti, šta će raditi, s kime hoće, s kime neće - mada se to promijeni preko noći. Sretan sam što moja Bosna i Hercegovina prolazi kroz demokratski proces koji nije uvijek tako prijatan, tako savršen. Sva društva u postkomunističkom periodu prolaze kroz iste probleme: korupcija, nepotizam, bezidejnost, reduciranje skupine naroda na interesnu grupu. Od izbora ne očekujem puno, sve će biti isto kao prije. Gdje si bio - nigdje, šta si radio - ništa, idemo po starom'', rekao je Cerić.Potom je u razgovoru s Almom Dautbegović - Voloder govorio o profesoru Ugi Vlaisavljeviću.

''Žao mi je što sam čuo jednu tužnu vijest, Ugo Vlaisavljević je dobio ukor, pred otkaz. Ja sam sa njim, družimo se i znamo se, samo njegova sposobnost ga diskvalificira među onima koji su mediokriteti. Sada se ne kažnjavaju oni koji krivo misle nego oni koji su sposobni. Krivi smo svi mi, a opet niko nije kriv. To jeste ona situacija. Ja selamim i pozdravljam Ugu Vlaisaljevića i dajem mu podršku. To što se njemu radi, Sarajevo ne zaslužuje, Sarajevo je uvijek bilo slobodarski grad, sad moje Sarajevo nakon svega što smo doživjeli, doživljavamo to. Ljude treba zaustaviti, oni to rade zato što mi šutimo'', ispričao je on.