POČELA REKONSTRUKCIJA PUTA PLAV - VOJNO SELO U DUŽINI OD 1,1 KM - MAŠAALLAH!
Autor: Ibrahim Husejnović
Objavljeno: 26. Nov 2018. 18:11:40


Uoči najavljenih snjegova, pogoršanja vremenskih uslova i zimske dalge, krenulo se sa rekonstrukcijom puta Plav - Vojno Selo u dužini od 1,1 km. Slavi se na sva zvona, daju svečane izjave i pojašnjenja, a tako "veliku i značajnu" vijest i investiciju prenose kako štampani, tako i elektronski mediji - mašalaaaaaa....

Da sve nije nimalo ružičasto kako nam se predstavlja, valja se podsjetiti da je još ranije bila planirana rekonstrukcija i gradnja gradskog puta kroz Ribare i izgradnja gradske zaobilaznice od Limskog mosta preko Skića, no od svega toga za sad nema ništa. Možda i ovi projekti dođu jednog dana na dnevni red, ako ne prije, a ono uoči izbora, kada svaka stranka hoće i želi da namakne koji glas više, a predizborna obećanja dođu ono ka' kec na desetku.

U ovoj kratkoj ispovijesti bilo bi suvišno davati neku opštirniju elaboraciju zaboravljene priče - gradnje puta od Plava do Dečana, uostalom Crna Gora gradi auto put, a sve je odjednom nemoguće završiti. Sada imamo dva Ministra u Vladi Crne Gore rodom iz Plava, pod njihovim uticajem se toliko koliko ulaže u naš kraj, no šta će tek biti kada oni ne budu pokrivali ministarska mjesta, ostaje da se vidi.

Ono što je sigurno jeste, da su Plav i Gusinje oduvijek bili zadnja pošta, a utisak je da su oni to ostali i sada na veliku žalost našu i onih koji nas drže u ovakvom halu. Privatnik obnavlja hotelski kompleks, a hvalu o budućem smeštaju gostiju prosipaju sasvim drugi subjekti; Samo se krenulo sa gradnjom 1,1 km puta kroz selo, a dižu tarapanu kao da se izgradilo 11,1 km.
Ne ide to tako.