Fascinarale ga srpske četničke terorističke formacije
SMRTNA KAZNA ZA AMERIČKOG ČETNIKA VUČKA
Autor: Facetv.ba
Objavljeno: 21. Mar 2019. 18:03:02


Amerikanac Eric Frein osuđen je na smrt zbog ubistva jednog i ranjavanja drugog policajca. Poznat je i pod nadimkom američki četnik Vučko, a porota mu je dala kaznu smrtonosnom injekcijom. Naime, ovaj obožavatelj srpske vojske htio je podići pravu revoluciju i ubistvo policajaca bilo je prvi korak ka ostvarenju tog plana.

"Samo teška iskušenja revolucije mogu nam vratiti slobodu koju smo nekad imali. Tenzije su visoke i čini mi se da je pravo vrijeme da zapalim buktinju u ljudskim srcima", rekao je on.

Pripadao je grupi Istočni vuk, koja se bavila vojnim simulacijama armija iz Istočne Evrope, a bio je fasciniran srpskom vojskom i jedinicom Vukovi sa Drine.

Na više desetina fotografija Frein nosi različite srpske uniforme, šajkaču sa kokardom, ili beretku sa srpskim znamenjima, a fotografirao se i sa srpskom zastavom, ali i ispred Hrama Svetog Save u Beogradu.

Nakon ubistva Bryona Dicksona i teškog ranjavanja Alexa Douglassa, Frein je bježao pred policijom čak 48 dana. Zbog svog bijega je završio i na FBI-jevoj listi najtraženijih američkih zločinaca.

Američki mediji napominju koliko je malo vjerojatno da će ga savezna država Pennsylvania stvarno i pogubiti. Guverner Tom Wolf uveo je moratorij na izvršenje kazne, a od 1976. godine samo tri osobe su pogubljene u toj saveznoj državi.

Frein je cijelo vrijeme bijega vodio dnevnik koji je i poslužio kao jedan od ključnih dokaza. Tamo je bilježio kako je dva puta ustrijelio Dicksona i smireno gledao kako umire. Tokom suđenja, ali i nakon izricanja kazne, Frein nije pokazao nikakve emocije. S druge strane, obitelji žrtava su glasnim uzvicima odobravanja popratile izricanje kazne, piše Express.hr.