Sandžak
PLAV: OČEKUJE SE DA OPŠTINSKA ADMINISTRACIJA RADI PO VOLJI NARODA
Autor: Ibrahim Husejnović
Objavljeno: 13. Apr 2019. 18:04:13
"Poštovani! U toku je nadogradnja web sajta. Postoji mogućnost da neke stranice nisu dostupne ili se ne učitavaju u potpunosti. Hvala na razumjevanju".
Na ovakave sadržaje ćete naići ukoliko želite da pročitate neku korisnu informaciju na zvaničnom sajtu opštine Plav. Kao da hoće u vojničkom maniru da im vojska što manje zna i da im bude informisana, jer za "vojsku" ima neko da misli, promišlja i odlučuje.

Kada bi nam zvanično saopštili kako stoje sa platama, jesu li im redovne, da li će im u dogledno vrijeme biti isplaćene, ima li novca za službena putovanja u zemlji i inostranstvu i slično, pa bar da im u tom dijelu ne brižimo brigu. Ovako nas i tu ostavljaju u stresu i neizvjesnosti, kao da nam stresa i brige nimalo ne hvali.

Stanovnici Plava - bolje rečeno poreski obveznici, dobro znaju koja opasnost prijeti njihovoj imovini ukoliko ne plate porez koji je pozamašan i kojeg dobar dio naroda veoma teško uspijeva da plati. Opština je bukvalno jedna golema košnica ili fabrika koja ne proizvodi ništa, a dobiva novac od raznih taksi, doprinosa, poreza i drugih dadžbina.Milion ipo eura(1,5 miliona) koji je Vlada Crne Gore donirala plavskoj opštini, za očekivati je da će biti upotrijebljen za izgradnju putne infrastrukture, te da će se krenuti sa gradnjom toliko najavljivane dionice magistralnog puta od Plava do Bogićevice, kako bi se ovaj kraj povezao sa Dečanima i drugim gradovima Kosova.

Ne daj Bože da i ova sredstva "odlakaju" za eventualne neisplaćene zarade i druge slične namjene. Ako bi se tako nešto dogodilo, bio bi to definitivno jasan signal da mladi ne treba ništa da očekuju i da im je bolje da se vaktom pakuju i idu vani, kako bi bolji život gradili u stranim državama.

Očekuje se da opštinska administracija radi po volji naroda, na način što bi se krenulo sa realizacijom razvojnih projekata, poput izgradnje modernih puteva, dovođenja investitora sa strane koji bi pravili fabrike za preradu šumskih plodova, mlječnih proizvoda, koji bi pravili hotele, žičare i druge prateće sadržaje.

Sve mimo ovoga zasigurno bi bilo puko trošenje vremena i dangubljenje.