Reakcija dr. Mustafe Cerića na izjavu Namanje Kusturice
NIKO NE SMIJE DA DIRA MILORADA DODIKA DOK JE BIVŠI EMIR, A SADAŠNJI NEMANJA, NJEGOV SAVJETNIK - ZA PARE
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 07. May 2019. 17:05:26

I neka je sve svoje prodao bivši "Emir" svojim gazdama za velike pare, koje im je oteo, jer po svemu on njima i pripada i zato je "Emir Kusturica" za Sarajevo nestao kao da se ovdje nije ni rodio


Ne smije to činiti ni ugledni suvremeni francuski filozof i pisac Bernard-Henri Levy, jer nije nikoga pitao u Beogradu da to čini. A trebao je pitati, prije svih famoznog režisera, porijeklom iz Bosne, koji je prodao sve što je imao - i ime, i vjeru, i čast, i ponos, i ugled da bi postao pokorni sluga srpskoj politici, kojoj su međunarodni sudovi u Hagu presudili da je počinila Genocid u Bosni. I neka je sve svoje prodao bivši "Emir" svojim gazdama za velike pare, koje im je oteo, jer po svemu on njima i pripada i zato je "Emir Kusturica" za Sarajevo nestao kao da se ovdje nije ni rodio.

Makar što je iz restorana "Kloseri de Lila" u Parizu slao poruke za (iz) "opkoljenog Sarajeva", Bernard-Henri Levy je imao makar toliko ljudskog suosjećanja s građanima Sarajeva, koji su patili 1425 dana pod srpsko-fašističkom opsadom, što je bilo duže od njemačko-fašističke opsade Staljingrada.

Slavni i prohujali nekadašnji bosanski, a sada prodani i korumpirani srbijanski režiser, nije imao ni toliko ljudskosti u sebi da iz bilo kojeg restorana u Beogradu pošalje ijednu poruku sličnu Levyjevoj, makar i lažnu, građanima Sarajeva koji su patili nizašto osim što su se tu zatekli da budu meta srpsko-fašitičkoj pomami. Ne samo da mu nije ni 1600 ubijene sarajevske djece probudilo uspavanu savjest da ikad osudi srpsko-fašistički zločin nad Sarajevom, već mu smeta što to sada radi ugledni svjetski filozof i pisac Bernard-Henri Levy, koji, eto, ružno proziva njegovog mu gazdu Dodika, koji širi nemir u Bosni sličan onom iz nedavne nam bosanske prošlosti.


Bernard-Henri Levy je jedan od tih velikih ljudi, kojem mi Bosanci, Sarajlije, dugujemo za sve što je uradio za odbranu bosanske časti i slobode, kao i za ono što sada radi unatoč Nemanji i njemu sličnim. Stoga, naša poruka svjetskom, slavnom francuskom filozofu i piscu Bernard-Henri Levy je da bude ponosan na svoju borbu za Bosnu, kao i to da je Nemanjina kritika samo dokaz da je u pravu.


Ispada da je filozof Bernard-Henri Levy plaćen i korumpiran da širi propagandu u korist istine i pravde za Bosnu, dok bivši visoko rangirani bosanski, a sadašnji nisko rangirani srbijanski režiser u svijetu nije ni plaćen ni korumpiran, već moralno-politički pozvan (dno dna) da brani svog gazdu Dodika u onome što se braniti ne može ni moralno, ni politički, ni ljudski, ni "pošteno srpski", jer nisu svi Srbi opijeni Dodikovom pričom o kavgi, kao što je opijen prodani Nemanja, koji još uvjek ne zna ni ko je, ni šta je i ni kome pripada. Ali, Nemanja zna da ako ne napadne Bernard-Henri Levyija kao odbranu njegovog mu gazde Dodika da će izgubiti obećanu apanažu u Višegradu. I zna Nemanja da u Beogradu ima još onih, koji ne samo da ne vole Bosnu, već i mrze sve one koji se okuraže da Bosnu brane.Bernard-Henri Levy je jedan od tih velikih ljudi, kojem mi Bosanci, Sarajlije, dugujemo za sve što je uradio za odbranu bosanske časti i slobode, kao i za ono što sada radi unatoč Nemanji i njemu sličnim. Stoga, naša poruka svjetskom, slavnom francuskom filozofu i piscu Bernard-Henri Levy je da bude ponosan na svoju borbu za Bosnu, kao i to da je Nemanjina kritika samo dokaz da je u pravu. Jer, onaj koji je pobrka sve što ima u svojoj glavi, sličan je Luciferu. On se može naći samo u Erazmusovoj priči: "Praise the Folly" ("Pohvala ludosti") i nigdje više.

Pročitaj link ispod, ako vam se ne gadi: nezavisne.com