Nobelova nagrada - skandal
MEHOLJIĆ O SKANDALU NAGRAĐIVANJA HANDKEA: NOBELOVOM NAGRADOM JE NAGRAĐEN NEGATOR GENOCIDA I PRIJATELJ RATNIH ZLOČINACA MILOŠEVIĆA I KARADŽIĆA
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 10. Oct 2019. 16:10:46

Peter Handke posjećivao je Karadžića na Palama a Miloševića u zatvorskoj ćeliji u Haagu, javno podupirao fašističku ideologiju i konstantno negirao genocid u BiH (Ilustratracija, 2019: Šukrija Meholjić)Nabolji bh. ilustrator i karikaturista Šukrija Meholjić uz ilustraciju prekomentarisao je dodjeljivanje Nobelove nagrade Austrijanacu Peteru Handkeu, prijatelju srpskih ratnih zločinaca Miloševića, Karadžića… podržavao velikosrpsku fašističku ideologiju, posjećivao ratne zločince u u vremenu agresije na BiH i okupacije Sarajeva… uz sve to konstantno negorao genocide nad Bošnjacima u BiH:

- Austrijanac Peter Handke je dobitnik Nobelove nagrade za književnost za 2019. Isti književnik je nosioc i prestižne Ibsen nagrade za dramaturgiju za 2014. godinu. Prisjećam se tog događaja i mog članka u najtiražnijim norveškim novinama VG. Tad sam kritikovao žiri koji je dodijelio Ibsenovu nagradu čovjeku koji je bio bliski prijatelj ratnog zločinca Slobodana Miloševića i Radovana Karadžića. Uz sve to govorio je na sahrani Miloševića. Posjećivao je Karadžića na Palama a Miloševića u zatvorskoj ćeliji u Haagu, javno podupirao fašističku ideologiju i konstantno negirao genocid u BiH, veličao srpsku žrtvu upoređujući Srbe sa sudbinom Jevreja itd...itd. Pitao sam se u toj mojoj kritici: "Šta je slijedeće?" I eto pet godina poslije dobi taj isti kontroditktorni Handke još veće priznanje.
Pukni zemljo da propadnem! – naglasio je nabolji bh. ilustrator i karikaturista Šukrija Meholjić.


Ilustratracija, 2014: Šukrija Meholjić