POSJETE MEDŽLISU ORAŠJE I DŽAMIJI AZIZIJI
Autor: B.net
Objavljeno: 01. Dec 2019. 14:12:13
Krajem mjeseca novembra Medžlis islamske zajednice Orašje i džamiju Aziziju je posjetilo nekoliko različitih grupa.

U petak 29.11.2019. godine bila je posjeta džematlija iz Lukavca (Puračić) koji su dalje nastavili put u Zagreb. Oni su bili predvođeni svojim glavnim imamom Zijad ef. Vehabovićem i Tarik ef. Aganovićem.

Također u petak, džamiju Aziziju su posjetili učenici 6. razreda Osnovne škole iz Bok - Oštra Luka, a koji su bili u pratnji svojih vjeroučitelja. Njih je dočekao Salim ef. Kanlić i općenito ih upoznao o islamu i Azizija džamiji, a djeca su nakon toga postavljala mnogobrojna pitanja.

U subotu, 30.11.2019. godine, grupa žena Bošnjakinja iz Beča (Austrija) posjetila je Orašje i našu džamiju Aziziju. Gošće su imale priliku da čuju historijske činjenice o naseljavanja muslimana na ove prostore kao i za izgradnju džamije Azizije i njene specifičnosti. Njihovi domaćini su bili glavni imam Salim ef. Kanlić i hfz. Redžo ef. Sivić.

Sve ove posjete još jednom dokazuju da Medžlis islamske zajednice Orašje i džamija Azizija postaju nezaobilazna stanica na našoj granici i kapiji Bosne, a ujedno i potvrđuju da je MIZ Orašje dobar domaćin i uvijek spreman da dočeka musafire.