HVALA NA OBAVJEŠTENJU!
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 03. Jun 2020. 14:06:33

DR. MUSTAFA CERIĆ: Moji Bošnjaci/Bosanci, čitajte i učite znakove vremena i znakova VSTV-a, koji vas poučava gdje vam je mjesto u bosanskoj državi: nigdje ako se ne predate i ne prihvatite da ste krivi zato što ste živi. Jer, bilo je planirano kroz "udruženi zločinački poduhvat" da vas nema. Zato, svaka vaša pobuna od "Pogorelice" do "Respiratora" je "pritisak" na VSTV.


Kao građanin bosanske države zavljaljujem se Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine (VSTV) što nas na vrijeme obavještava o svojoj ugroženosti od političkog pritiska iliti potkivanja. Sad znamo i ko im to radi - pritišće ih i potkiva ih - naravno, Stranka demokratske akcije (SDA). Nema tu ni Čovićeve Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), ni Dodikovog Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD). Oni su ranije, na vrijeme, obavili svoje pritiske i svoja potkivanja, pa bi bilo opasno da ih se proziva oko afere "respiratori", koji su ipak upotrebljivi. Vidi LINK.

Pa se očekuje da "neovisno", "nepotkovano" i "principijelno" VSTV to uvaži i na vrijeme nas obavjesti o tom svom priznanju. A mi, bosanski građani, ćemo u međuvremenu susjećati s ogroženim patnjama, koje VSTV trpi zbog "pritisaka" i "potkivanja", koja su im nekad dragovoljna, a nekad mrzovoljna, sve ovisi o trenutnom raspoloženju glavnih tužitelja, kojima je dopušteno da sami izvode operacije "potkivanja", ali nije dopušteno da ih se zbog toga proziva i poziva na odgovornost. Oni su sami sebi odgovorni i sami sebi mjera pa nije dopušteno da ih se provjerava. Zato imaju pravo da nam se žale, a mi imamo obavezu da ih sažaljevamo.

Moji Bošnjaci/Bosanci, čitajte i učite znakove vremena i znakova VSTV-a, koji vas poučava gdje vam je mjesto u bosanskoj državi: nigdje ako se ne predate i ne prihvatite da ste krivi zato što ste živi. Jer, bilo je planirano kroz "udruženi zločinački poduhvat" da vas nema. Zato, svaka vaša pobuna od "Pogorelice" do "Respiratora" je "pritisak" na VSTV.

Moji Bošnjaci/Bosanci, vi ste zaboravili onu staru naviku na koju su vas navikli da ste krivi pa, stoga, treba da dokazujete da ste nevini, a ne da tužilaštvo optrećujete "pritiskom" da dokazuje da ste krivi. Podrazumjeva se da ste krivi! Jer, za vas ne važin pravilo presumcije nevinosti. To važi samo za konstitutivne narode, koji nisu većinski u Bosni. Vi ste krivi zato što ste većinski u Bosni i zato vas treba dovesti na mjeru tako da svi konstitutivni narodi budu jednakobrojni, jednakopravni, jednakolegitimni i jednakokrivi. Tu ne smije biti diskriminacije na način da većinski narod uživa svoja većinska prava, već ga treba disciplinirati da o tome ništa ne priča niti da se poziva na svoja većinska prava. Većinski (bošnjački/bosanskji) narod ima samo obavezu da ugađa manjinsko-konstitutivnim narodima, koji su ugroženi samim tim što su manjinski i što ih se "majonizira" i kad im se daje više nego što zaslužuju po svojoj brojnosti.

Bošnjaci/Bosanci moji, držite se zajedno. Nemojte jedni druge ni potkradati, ni izdavati, ni lagati, ni omalovažavati, ni potkopavati. Mnogo je onih koji to rade mimo vas. Nemojte im vi pomagati! To je za nas jedini put da ovdje ostanemo i opstanemo nakon genocida - da se držimo jednog čvrstog užeta za naš uspjeh na Ovome i spas na Drugome svijetu!

Allahu Svemogući, osnaži nam jedinstvo i slogu!
Allahu Sveznajući, poući nas poštenom radu i životu!
Allahu Milostivi, omili nam istinu i pravdu!
Amin!