SKORO "NEVIDLJIVI" IDEOLOŠKI MOBING U DANAŠNJEM SARAJEVU DOVODI ŽRTVU DO OČAJA
Autor: Amir Telibećirović
Objavljeno: 01. Jul 2020. 17:07:58


"Amir Knežević, sin rahmetli Melike Salihbegović Bosnawi, velike bh. književnice, pjesnikinje i nekada vrhunske poznavateljice gnostičke filosofije, živi sam u Sarajevu od kada je njegova majka preminula, prije par godina.

Kako je valjda mnogima poznato, i on i njegova majka su višestruke žrtve nekadašnje jugoslavenske milicije, državnog aparata i komunističkog terora. Zbog svoje otvorenosti i javnog prepoznavanja različitih negativnosti u današnjoj BiH, uključujući i prepoznavanje ostataka jugo-komunizma, naročito u Sarajevu, Knežević povremeno trpi fizičke napade na sebe, prima i prijetnje, te najvulgarnije verbalne uvrede za svoju rahmetli majku.
Najnoviji fizički napad na njega, u prostoru njegovog vlastitog radnog mjesta, izazvao je kod njega dosad možda najemotivniju ili najdramatičniju reakciju.
Probao je da se obrati za pomoć nadležnim ustanovama sarajevskog kantona, ali uglavnom bezuspješno, bilo da se radi o policiji ili političkim strukturama.

Stoga se on ovim putem obraća bilo kome, sa dramatičnom porukom, sa pojednostavljenim opisom šta trpi već godinama. Ovo je samo manji dio onoga kroz šta je već prolazio više puta. Ovdje prvi put spominje svoje javno samospaljivanje. Svako zainteresiran može pogledati ovu kopiju njegove aktuelne poruke uz e-mail adrese pojedinaca i ustanova kojima se prvenstveno obraća. Istovremeno bi ovo trebao biti podstrek brojnim drugim žrtvama mobinga, iako možda nisu uvijek političke odnosno ideološke, kao u njegovom slučaju"


Klikom na image, može se uvećati