NEW YORK: DVADESETJEDNOGODIŠNJI SANEL MUSIĆ TRAGIČNO IZGUBIO ŽIVOT
Autor: B.net
Objavljeno: 07. Aug 2020. 13:08:37


- Dvadesetjednogodišnji Bošnjak iz Plava (Sandžak) Sanel (Orlo) Musić tragično je izgubio život u Queensu, dok je teže ranjen njegov sunarodnik Elvis Lješnjanin (19).

Prema izvještaju njujorške policije, ovaj tragični slučaj se dogodio u četvrtak ujutru, 6. augusta, oko 4:30 ujutru, u 91. ulici i 85. aveniji u Woodhavenu (Queens), kada su nepoznata lica iz tamnog auta Honda “Sedan”, otvorili vatru na Sanela Musića, koji je sjedio u svome parkiranom autu, na mjestu vozača, dok je Elvis Lješnjanin stajao ispred vozila.

Mladić Sanel Musić pogođen je sa više hitaca iz vatrenog oružja u predjelu glave i trupa, prevezen je u NYC Health & Hospital - Elmhurst, gdje mu, nažalost, nisu uspjeli spasiti život. Sat i pol kasnije proglasili ga mrtvim.

Elvis Lješnjanin je upucan u lijevu ruku, prevezen je u Medicinski centar bolnice Jamajka, u teškom je stanju, kako navodi policijski izvještaj.

U vezi s ubistvom Musića i ranjavanja Lješnjanina do ovog momenta niko nije uhapšen.

Ovo je velika tragedija za porodicu Orla Musića, bratstvo, prijatelje ali i za cijelu bošnjačku komunu u New Yorku i za rodni Plav. Prema riječima onih koji su poznavali rahmetli Sanela, radi se o vrijednom i povučenom mladiću, tako da su svi u šoku i bolu, šta se dogodilo njemu i Elvisu Lješnjaninu, i koji je motiv da se na njih otvori vatra iz oružja.

Molimo Gospodara svjetova da rahmetli Sanelu pokloni Džennet, a njegovoj porodici veliki sabur i bašum sagosum. Amin!

"Inna Lillahi ve inna ilejhi Radzi’un"
Svi smo Allahovi i svi se Njemu vraćamo!


Lješnjaninu želimo brz oporavak.

U Bošnjačkom islamskom kulturnom centru Richmond Hill, u petak, 7. augusta, poslije 15 sati, bit će otvoreno za hatarnamu za užu porodicu, zbog pamdemijskih mjera Coronavirusa. Dok će dženaza biti obavljena u 9:00 sati na mazeraju, adresa: 295 Totowa Road, Totowa NJ 07512.