Akcija Islamske zajednice i Kulturnog centra Plav-Gusinje u New Yorku
IZ PLAV-GUSINJE ZA NOVI VAKUF SAKUPILI BLIZU 800 HILJADA DOLLARA
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 16. Nov 2020. 19:11:27
Zgrada lijevo na slici za koju se vodi akcija i Alipašina džamija u Astoriji
(kliknite na sliku za uvećati)


KLIKNITE NA IMAGE I POGLEDAJTE SPISAK
(Ovaj spisak donatora nije konačan)
Kur'an: „Allahove džamije grade i održavaju oni koji u Allaha i u Onaj svijet vjeruju...“ (Et-Tevbe, 18.)

Vakuf i vakufska imovina, kupovina, izgradnja, održavanje, okupljanje, a u njima učenje o vrijednostima islama, kulture, historije itd., su ključni segmenti odgoja i edukacije svih naraštaja, posebno mlađih generacija, na kojima svijet ostaje, insha'Allah. A u vakufu izgrađivanje pojedinca i poredice, koji su garanat ka uspjehu džemata i cjelokupne zajednice, posebno Bošnjaka koji žive u dijaspori.

Odbor IZ Plav-Gusinje u New Yorku imajući u vidu važnost vakufa, posebno kada je u pitanju objekat koji je uz postojeću vakufsku imovinu, odlučili su se na kupovinu zgrade sa tri stana, koji graniči / međi sa Alipašinom džamijom u Astoriji. Pogođena cijena zgrade je milion dolara.
Pored zdravstvene i ekonomske krize u cijelom svijetu koja je izazvana pandemijom korona virusa, time i u SAD, kao i u New Yorku, gdje se mnoge firme zatvaraju, pojedinci ostaju bez posla, ali članovima naše zajednice i prijateljima, ni to nije prepreka, da u ime Gospodara svjetova doniraju i ugrade sebe u vakufima od ranije, pa i u ovom sada.
Zato jeste pohvalno istaći, pored navedene krize, za nepunih mjesec dana sakupljeno je blizu 800 hiljada dollara, (uplaćenih i obećanih sredstava).

Odbor IZ Plav-Gusinje poziva članove i prijatelje zajednice, koji do sada nisu uplatili, da prema svojim mogućnostima doniraju i upišu se u listu vakifa.
Ostalo je još oko tri hefte do isplate svih sredstava.

Za više detalja i informacija o vašim uplatama kao i o objektu koji se kupuje možete nazvati imame i odbornike IZ Plav-Gusinje u New Yorku.

Molimo Allah dž.š. da sve vakife i njihove porodice nagradi i sačuva od svih iskušenja. Amin!