Zločinac završio na smetljištu
SKINUTA PLOČA S IMENOM RATNOG ZLOČINCA RADOVANA KARADŽIĆA SA STUDENTSKOG DOMA NA PALAMA
Autor: RadioSarajevo.ba
Objavljeno: 10. Dec 2020. 21:12:36


Ploča s imenom ratnog zločinca Radovana Karadžića na Studentskom domu na Palama danas je zvanično skinuta. Kako se BN TV uvjerio tabla je skinuta, a to su učinili domari po nalogu direktora Studentskog doma Damjana Škipine.

Škipina je i odbornik SNSD u SO Pale i u gradskoj skupštini Istočno Sarajevo.

Podsjetimo da je danas Sonja Karadžić Jovičević kćerka ratnog zločinca Radovana Karadžića zatražila uklanjanje ploče s imenom njenog oca.

Ona je kazala da to treba učiniti kako bi se spriječila svaka zloupotreba s imenom Radovana Karadžića.

U četvrtak, 10. decembra 2020., na Međunarodni dan ljudskih prava, i ne slučajno skinuta je ploča s imenom presuđenog srpskog ratnog zločinca Radovana Karadžića, sa zida na ulazu u Studentski dom na Palama....BRAVO!!! (Ilustracija: Šukrija Meholjić)


Podsjetimo, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini (BiH), Valentin Inzko, nedavno je pred Vijećem sigurnosti Ujedinjenih nacija (UN) je rekao da članu Predsjedništva BiH, Miloradu Dodiku treba zabraniti putovanja u sve zemlje Evropske unije i Ujedinjenih nacija, ukoliko ne preimenuje studentski dom na Palama (nedaleko od Sarajeva) koji nosi ime, na doživotni zatvor osuđenog ratnog zločinca, Radovana Karadžića.

Kćerka ratnog zločinca Sonja Karadžić-Jovičević kazala je da je postavljanje table bila "odluka relevantnih institucija i članova akademske zajednice".