MIRO LAZOVIĆ: POTEZ KOMŠIĆA I DŽAFEROVIĆA ODLUČAN I DRŽAVNIČKI!
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 15. Dec 2020. 14:12:06


Zajednička press konferencija ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova i Milorada Dodika bila je klasični politički obračun sa najavama Vašingtona i Brisela o neophodnosti dogradnje Dejtonskog mirovnog sporazuma. Poruke koje su poslali su ujedno i obračun sa budućnošću BiH. Zagovarajući etničke kolektivitete a ne građanska prava oni bi da BiH i dalje ostane zaglavljena između Dejtona i Brisela kao podijeljeno društvo i nedovršena država.

Adekvatan odgovor na poruke koje smo čuli morao bi uslijediti od političkih partija i njihovih lidera kao i od svih onih koji su za građansku državu i euroatlantski put BiH.

Članovi Predsjedništva BiH Šefik i Željko te lideri političkih partija Nermin, Bakir, Dino, Predrag, Fahro i Mirsad trebaju stati pod jednu BH zastavu i jednim glasom, snažno i jasno, poslati poruku da BiH svoju budućnost treba da gradi na euroatlanskom putu kao jedinstvena, građanska i demokratska država.

Vjerujem da bi to bio najbolji odgovor onima koji se suprotstavljaju neophodnim ustavnim promjenama a ujedno i snažna poruka Vašingtonu i Briselu.