LAVROV I NACISTIČKA TRI PRSTA
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 16. Dec 2020. 17:12:23


Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov za vrijeme posjete Bosni doživio je diplomatski fijasko. Zbog nenajavljenog i neplaniranog sastanka u brlogu ratnog zločinca Radovana Karadžića, sa nasljednicima njegove velikosrpske genocidne politike, te nepoštivanja institucija i simbola Bosne, bošnjački i hrvatski članovi Predsjedništva, Džaferović i Komšić, odbili su da se sastanu sa njim. Tim državničkim činom je jasno ukazano da su Sergeju Lavrovu otkazali gostoprimstvo, što jasno govori da je nepoželjan u državi Bosni.
Bez sumnje da je ovo Lavrovu veliki šamar, što mu može i treba biti kraj diplomatske karijere. Rusija kao moćna država, ako bude držala do svojih političkih i diplomatskih principa, ujedno kao i vojna sila, Lavrova treba po kratkom postupku smijeniti. U protivnom će prihvatiti šamar, od male ali itekako ponosne Bosne.
Kako su objavili srpski mediji, po završetku zvanične posjete Srbiji i odlaska iz Beograda, Lavrov je na ulazu u avion sa visoko uzdignuta “nacistička” tri prsta, pozdravio ‘troprstu’ braću Srbije.
Kažu, da je nakon toga otišao u Zagreb, to je baš prava šansa da se sa Zoranom Milanovićem, isprobaju igru sa sapunom, posebno ako im Dodik i Čović budu pravili društvo. Mogli bi onda u tako toplom hrvatsko-ruskom-srpskom bratstvu da posjete braću Srbe u Kninu i cijelu “Srpsku Krajinu”. Red bi bio.