Zlatna značka - zlatnom mladiću
KENAN KADIĆ - NAJBOLJI MAGISTRANT FPN-A SA PROSJEKOM 9,67
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 20. Dec 2020. 00:12:16


U subotu, 19. decembra 2020., održana je svečana promocija diplomanata i magistranata Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, koji su završili studij u 2019/20. studijskoj godini.

Bilo je 159 magistranata političkih nauka, četiri završena magistra nauka i deset studenata koji su stekli diplomu sedmog stepena stručne spreme.

Petnaest studenata Fakulteta političkih nauka odlikovano je specijalnim priznanjem Univerziteta u Sarajevu; četiri studenta odlikovani su zlatnom značkom a jedanaest srebrenom.

Najbolji student Fakulteta političkih nauka je Kenan Kadić, magistar politologije, usmjerenje međunarodno odnosi i diplomacija, sa postignutom prosječnom ocjenom 9,67.

Kenan Kadić je također bio najbolji sudent generacije Univerziteta u Sarajevu u vremenu redovnog studija.

Kenan Kadić je član Vanjskopolitičke inicijative BH.

Ovo sve govori da se radi o jednom izuzetno talentovanom, obrazovanom i nadarenom mladiću i kadru koji je potreban našoj domovini Bosni i Hercegovini. Iskreno se nadamo da će Kenan, kao i sva naša mladost, biti prepoznati od zvaničnika BiH, te da će im odmah obezbijediti poslove koji će državu i narode vidi naprijed.

Bošnjaci.Net upućuju srdačne čestitke Kenanu, želimo mu da ubrzo doktorira i zaokruži svoje akademsko obrazovanje.

Posebne čestitke upućujemo Kenanovim roditeljima, Ibrahimu i Mesudiji, koji udobnost zapada nisu htjeli da zamijene za svoju Bosnu. Nakon završetka višedržavne genocidne agresije vratili su se svojoj Bosni, obnavljali su svoj razoreni toprak i ognište, odgajali i školovali sinove Ahmeda i Kenana, a oni su obojica roditeljima i domovini Bosni vratili na najbolji način, sa najboljim rezultatima – studenti generacije Univerziteta Sarajevo.

Veliki im aferim. Allah da im otvori sve puteve dobrote. Amin!

Ibrahim i Mesudija su rodom iz Bišćana kod Prijedora.