NOŽ, ŽICA, BROJANICA
Autor: Said Šteta
Objavljeno: 18. Jan 2021. 12:01:00
O mladoj profesorici Jeleni koja opravdava i ideološki slijedi zločinca Dražu i četnike, zatim direktorici BH radija 1, Pejki Medić koja to medijski ekspolatiše, te mladom i nesvršenom studentu Drašku, taze gradonačelnikom sa istim dresom, nekom drugom prilikom. Jer pun mi je kufer tih nesvršenih studenata, zastalih spermatozoida u mraku bolesne ideologije, a pamet bi da dijele cijelom svijetu.


SAID ŠTETA: Velikosrpski projekat zacrtan u “Načertaniju” a koji se kontinuirano sprovodi od strane SPC, sada je samo dobio na kozmetici, a to je ona ista upotreba parfema o kojoj sam pisao ranije. U novom omotu zlo se sad zove “Srpski svet” i dalje kucka poput migrene u bolesnim glavama. Ne treba nasijedati na reakciju Vučićeve tržišne inspekcije koja je, kako piše Beta, zabranila preduzeću "011 Shop" iz Beograda promet i oglašavanje svih proizvoda sa natpisom "Nož, žica", koji nedvosmisleno pozivaju na izazivanje nacionalne i vjerske mržnje.
Ne prođe puno vremena, a da iz Beograda ili drugih filijala zla, ne oglasi se neko sa pozivom na mržnju ili nastavkom ubijanja, jer je to doktrina “Načertanija” koju valja “negovati” uz dirigentsku palicu SPC (da skraćenica ne izazove zabunu čitateljstva, Srpske pravoslavne crkve, op.a.). Tako se u trgovačkom lancu “011 Shop”, kroz komercijalizaciju onog što su krvnici činili puškom i nožem, nastavlja ubijati čovjek, žrtva. U bezobraznom saopćenju kaže se, kako se "011 Shop" izvinjava prijateljima i saradnicima "muslimanske veroispovesti". Naravno, ovdje se namjerno zaobilazi spomenuti vjeru islam, već sintagmom "muslimanska veroispovest" žele se još više povrijediti i poniziti, u ovom slučaju Bošnjaci koji su preživjeli ne samo genocid u Srebrenici, već i genocid i strašne zločine diljem Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Sandžaka, o čemu se vješto šuti i prikrivaju tragovi.

Prvo, na što ću skrenuti pažnju, prije nego li elaboriram komandni toranj zla, jesu neuki “djelioci vijesti” putem društvenih mreža, koji su izražavajući ogorčenost dijelili slike majica sa natpisom “Nož žica” i tako svojim neznanjem “pomogli” da ova krvava prodaja zla doživi planetarnu ekspanziju što im i jeste bio cilj. Nakon ishitrene gluposti sigurno će se tražiti majica više, jer sljedbenika ima jako puno, i previše. Neće me iznenaditi da u toj neukosti neka budala potraži odgovor može li se sa tom majicom klanjati u džamiji, kao što je nedavno pitao jedan, može li se klanjati sa majicom na kojoj se reklamira alkohol???

Ovdje prestaju svi zdravorazumski komentari!

No, vratimo se izvoru problema, ili kako ga nazvah komandnom tornju zla na prostoru Balkana. Dvadeset šest godina nakon rata u kojem je nebrojeno dokaza kako SPC doktrinira i praktično konstruiše zločince (Kačavenda, pop i pedofil koji je “blagosiljao” zloglasne Škorpione, op.a.), SPC nastavlja taj kontinuitet zla kroz odabir poslušnika u vlasti u Bosni i Hercegovini, od Karadžića i “Mileta Ronhila, ili kratkog Partnera" svejedno, do “Tome grobara” i Vučića, četnika sa Jevrejskog groblja, aktuelnog poglavara vlasti i medija, pozicije i opozicije u R Srbiji, i taze instalisanog Zdravka “The Jesusa” i 12 apostola u Crnoj Gori. Šta ovo znači?

Velikosrpski projekat zacrtan u “Načertaniju” a koji se kontinuirano sprovodi od strane SPC, sada je samo dobio na kozmetici, a to je ona ista upotreba parfema o kojoj sam pisao ranije. U novom omotu zlo se sad zove “Srpski svet” i dalje kucka poput migrene u bolesnim glavama. Ne treba nasijedati na reakciju Vučićeve tržišne inspekcije koja je, kako piše Beta, zabranila preduzeću "011 Shop" iz Beograda promet i oglašavanje svih proizvoda sa natpisom "Nož, žica", koji nedvosmisleno pozivaju na izazivanje nacionalne i vjerske mržnje. To je, samo još jedan javni „mig” da zvanično nisu, a u stvari nezvanično jesu u ekstaziju doživljenja „uspeha”. Zemlja koja je utočište ratnih zločinaca na čelu sa ubicom mladosti na tuzlanskoj kapiji, osuđenim ratnim zločincem Novakom Đukićem, mafijaškim kumom Darkom Elezom i drugima, samo oslikava da to ni izbliza nije država nego u kontinuitetu oaza zla. Uzaludni su vapaji nekolicine časnih ljudi koji su se izmakli iz kandži SPC, poput “Žena u crnom”, gospođe Kandić, vojvođanskog političara i realiste Nenada Čanka, i još nekih kulturnih radnika. Oni se godinama donkihotski bore sa vjetrenjačama zla, ali akademska zajednica Srbije najglasnija kroz SANU, mediji i novinari u rukama Vučića koji će ih lično cijepiti u brizi za njihovo zdravlje, veliki su bedem da bi istina prosvijetila glave skoro sedam miliona stanovnika Srbije. Stoga nisam optimista da će se u skorijem zlo i njegov izvor sankcionisati iznutra, te skrećem pažnju na izvorno uputstvo brojanice, kao pomagala u molitvi a nikako u brojanju genocida i zločina spram drugih i drugačijih kako se ista primjenjuje i naučava već dva stoljeća od strane najvišeg rukovodstva SPC. Podsjećam!

- Predlažem beogradskoj firmi "011" da zamijene sa svojih proizvoda sramni natpis "Nož, žica" sa sloganom "Nož-Žica-SUDNICA", ako su već toliko opsjednuti reanimacijom svoje genocidne prošlosti, sa ilustracijom je poručio bh. karikaturista i ilustrator Šukrija Meholjić, koji je preživio genocid u Srebrenici.


“Заправо, најбољи начин да се научимо молитви јесте да одлучимо да је понављамо без обзира да ли успевали да се саберемо или не. Као што кап по кап воде може да издуби и најтврђи камен тако и учесталост молитве без обзира колико нам она још била расејана, може да доведе до чисте и сабране молитве. Бројаница се може у тренуцима када је не користимо држати у џепу, или ако је мала око руке. Ипак, није лепо привлачити пажњу својим бројаницама, а поготово играти се њима прстима у доколици. Оне служе искључиво за молитву, а не за игру или за украс.”


Ovdje jasno odvajam iskrene pravoslavne vjernike od rukovodstva SPC koje je davno izgubilo konekciju s Bogom pa radi na nekoj “načertanijskoj” platformi poimanja vjere i Boga, uz to da se pika samo taj kod.

“Pravoslavci cijelog svijeta sada molite se”, glasila bi lenjinovska parola kao poziv na revoluciju razuma, prijeko potrebnu upravo pravoslavcima koji imaju vjere u Boga i vjeruju u dobro. Ovo više zbog njih nego li nas koji smo stoljećima zbog mita o Kosovskom boju koji je de facto i de jure izgubljen kao i samo Kosovo, bili žrtve osvete i ubijanja neviđenih razmjera. Istovremeno se odgajaju generacije uvjerenih da čine ispravnu stvar mrziti i ubiti komšiju koji se drugačije zove, zapaliti mu kuću, oduzeti imovinu, porušiti bogomolju ili mu u avliji napraviti svoju betonsku “molionicu zla” a sve to pravdati turcima, nabijanju na kolac i drugim sranjima jednog nobelovca, što sa Bošnjacima koji su na ovim prostorima kontinuitet od Batona prije dva milenija do danas, nema ama baš nikakve veze. Time ne tvrdim da su Bošnjaci stalno pripadali islamu, da se neko ne zakači, jer su ranije pripadali crkvi bosanskoj, ne pravoslavnoj niti katoličkoj, na prostoru Bosne koji je u srednjem vijeku bio daleko širi i poznavao samo Bošnjake. Ne Srbe i Hrvate i to kazuje povijesna istina.

O mladoj profesorici Jeleni koja opravdava i ideološki slijedi zločinca Dražu i četnike, zatim direktorici BH radija 1, Pejki Medić koja to medijski ekspolatiše, te mladom i nesvršenom studentu Drašku, taze gradonačelnikom sa istim dresom, nekom drugom prilikom. Jer pun mi je kufer tih nesvršenih studenata, zastalih spermatozoida u mraku bolesne ideologije, a pamet bi da dijele cijelom svijetu.

Dok se ne desi “reset” širih razmjera koji će velikosrpsku ideju stvaranja “srpskog sveta” svesti na “Beograd na vodi” držati ih na valjanoj socijalnoj distanci razuma, uz stalno očekivanu repeticiju zla kojeg je vježbaonica SPC svako malo spremna prirediti i zato optužiti drugog. Do tada “nož, žica, brojanica” biće algoritam svim Bošnjacima u Bosni i Hercegovini, Sandžaku, Crnoj Gori, ali i cijelom svijetu, da Srpsku pravoslavnu crkvu i SANU ( Srpsku akademiju nauka i umetnosti, op.a.) definišu izvorom zla.

Ne vjerujte im, ni kada ikone donose!