ADNAN OKTAR - MECENA RASHODŽE NEDŽADA LATIĆA, OSUĐEN NA HILJADU GODINA ZATVORA
Autor: Muhamed Mahmutović
Objavljeno: 03. Feb 2021. 14:02:39


Kako je moguće da turska ruka pravde nije još stigla najpoznatijeg Gulenovca u BiH?
Pitanje se odnosi na rashodžu i pisca u pokušaju, Nedžada Latića, koji je uvidio je da će mu tuđe knjige donijeti više hajra nego njegove, pa je dugo godina koristio poznanstva s imamima po dijaspori da promovira i prodaje (zlo)djeja Adnana Oktara, poznatijeg kao Harun Yahya, koji je nedavno u Turskoj osuđen na hiljadu godina robije.

Turska je tražila od Republike Kosovo da izruči nekoliko beznačajnih članova Gulenovog pokreta, koji je proglašen terorističkim, zbog pokušaja državnog udara i pokušaja ubistva Taypa Erdogana, a priča se da će i mnogo veći igrač u tom pokretu Nedžad Latić, uskoro odgovarati za svoja zlodjela.
Oktar je imao svoj vlastiti TV kanal A9 na kojem je vodio emisije o “islamskim vrijednostima”. Jednom prilikom je prikazao ples s mladim ženama koje je nazivao “mačkicama” te je pjevao s mladim muškarcima nazivajući ih svojim “lavovima”. Istanbulska policija je uhapsila Oktara u julu 2018. i od tada je, zajedno s još 77 suoptuženih, držan u pritvoru.
On i 13 najvažnijih članova njegove skupine, koju mnogi smatraju kultom, sveukupno su osuđeni na 9.803 godine i šest mjeseci zatvora. Sam Oktar, optužen po 10 točaka optužnice, dobio je točno 1.075 godina i tri mjeseca zatvora.
Do tad Nedžad Latić i dalje prodaje knjige koje su mu ostale, jer sad neće ni morati predavati pazar gazdi, sem ako ga ne zapadne isti zatvor.

Ja sam jednom pisao o ovoj ublehi i s čim god sam je htio uporediti, činilo mi se to uvredljivim prema tom hajvanu ili prikazi bilo kakave vrste.

Kad bi se izmislila mjera za neljudskost, onda bi osnovna jedinica trebala biti Nedžad Latić!
Nema tog čovjeka koji je kruhom nahranio ovo zlo, a da mu on nije uzvratio kamenom, pa i težim oružjem.

To je najbolje na svojoj koži osjetio muftija Zukorlić, koji mu je napravio i zube, jer je hud hodao godinama krezav po svi’tu, pa mu dozvolio da se obrati na nekim skupovima, a on plačnim glasom pozivao narod da podrži muftiju u njegovoj borbi za prava Bošnjaka…Pozajmio mu je i pozamašnu sumu para, a kad je trebalo da ih vrati, ovaj je skontao da se je najbolje posvađati i tako riješiti duga.
Bio sam tad svjedokom svega u Novom Pazaru. Bio je tad taj hudnjak hrpa nesreće, pa sam mislio da zaslužuje šansu i nisam ometao muftiju u namjeri da ga podigne iz gliba. Sad vidim da sam debelo pogriješio.
Braći Latić je Alija Izetbegović dao pozamašnu sumu para da, ko biva, naprave bošnjačku televiziju u vrijeme kad je podržao Radončića s Avazom. Vidi se šta je napravio Radončić, a od bošnjačke televizije ni traga, kao ni od para.
Sad po potrebi Radončić dadne prostor Latiću, predstavljajući ga velikim intelektulacom, kad treba udariti na porodicu Izetbegović. Kad je u koaliciji sa SDA, onda Latića nema nigdje. Za iste namjene ga iskoristi i Senad Hadžifejzović.
Kontakt s rahmetli Izetbegovićem je isključivo imao samo njegov brat Džemaludin, ovaj mu nije mogao biti ni konjušar, ali kad slušate njegove priče ili čitate nešto njegovo, steći ćete dojam da se Alija za sve prvo konsultovao s njim!

Tako piše i za druge, pa čak i za Taypa Erdogana, od kojeg se, veli hudnjak, sad distancirao. Dobro da ne izvali kako Erdogan šalje svoje emisare i moli ga da ostane s njim. Vjerovatno će to Erdogan i napraviti, poslat će emisare da ga svezanog odvedu u neki od kazamata gdje će praviti društvo svojoj meceni.
Toplo bih preporučio svim imamima, koji su kupili ovo smeće od gulenovca Latića, da to pobacaju, a da ubuduće dobro paze, šta im ovo zlo nudi!