Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija
KOMŠIJE, AKO SE VI NE STIDITE RATNIH ZLOČINACA, ONDA SE MI STIDIMO TAKVIH KOMŠIJA
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 05. Feb 2021. 16:02:24


Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija (BANA) u ime preživjelih žrtava genocida, potomaka i članova porijeklom iz Berana, Bihora, cijelog Sandžaka i Crne Gore, najoštrije osuđuje odluku Savjeta za davanje prijedloga naziva naselja, ulica i trgova, koji su usvojili prijedlog da jedna ulica u Beranama bude imenovana sa imenom zločinca Ratka Mladića, jednim od najvećih srpskih ratnih zločinca iz proteklog rata.
Svakom čestitom čovjeku dobro su poznati planetarni ratni zločini nad Bošnjacima i drugim nesrpskim narodima u vremenu agresije na Bosnu i Hercegovinu za koje je odgovoran zločinac Ratko Mladić, kojeg je Haški tribunal osudio doživotnom kaznom zatvora za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici, UZP, progon Bošnjaka i Hrvata širom BiH, terorisanje stanovništva Sarajeva, progon, istrebljenje, ubistvo, deportaciju stanovništva, prisilno premještanje stanovništva, terorisanje stanovništva, protivpravne napade na civile i uzimanje talaca.
Zakrvavljenim mozgovima, članovima pomenutog savjeta, očito da je prolivanje ljudske krvi na prvom mjestu, te nije začuditi da su im srpski zločinci ispred ljudskih života. Zar je moguće da u srpskom narodu osim ratnih zločinaca nema niti jedne druge čestite i zaslužne osobe po čijem imenu bi se nazvala jedna ulica u Beranama? Da li je moguće da sljedbenici genocidne politike pokušavaju u gradu na Limu da sa imenom osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića udare na građanski i međukomšijski sklad? Oni koji veličaju ratne zločine i zločince ne razlikuju su od onih koji su ih počinili, i spremni su počiniti ih, odnosno ponoviti.
Komšije, pravoslavci, da li se stidite onih kojima dajete vaš glas a koji su sada članovi pomenutog Savjeta, koji pokušavaju u ime vas da nameću nazive ulica po ratnom zločincu Ratku Mladiću, kao i zločincima Pavla Đurišića, Momčila Đujića, i dr., koji su u Bihoru i dolinom Lima u toku Drugog svjetskog rata mnoge porodice zavili u crno. Ako se vi ne stidite takvih zločinaca, onda se mi stidimo vas takvih komšija.
Žive ratne zločince ćemo proganjati dok je vijeka i svijeta, a ni mrtve nećemo ostaviti na miru, podsjećat ćemo na njihove zločine!!!
Pozovamo vlasti u Crnoj Gori da u što kraćem roku usvoje Zakon protiv negiranja holokausta, genocida i zločina protiv čovječnosti, na taj način da se u državi odbrane civilizacijske vrijednosti i spriječi jačanje retrogardnih četničkih i nacionalističkih pokreta, piše u saopćenju Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije.