MUHAMED MAHMUTOVIĆ, UREDNIK PORTALA SENZOR.BA, POKREĆE TUŽBE ZA KLEVETU
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 19. Feb 2021. 13:02:21


Glavni i odgovorni urednik portala Senzor.ba, Muhamed Mahmutović se lično obratio Sudu Bosne i Hercegovine nakon natpisa u medijima da je protiv njega podnesena krivična prijava, tražeći potvrdu kako bi mogao pripremati svoju odbranu. Kako je u medijima pisalo, u cijeli postupak je uključena i SIPA.

“U petak smo obavijestili Tužilaštvo BiH da se osjećamo ugroženima jer je na jednom portalu objavljen tekst koji poziva na linč sudija Suda BiH koji su sudili u ovom predmetu”, kazala nam je sutkinja Smajlović.

O svemu je već obaviještena SIPA i inspektori su u petak bili u zgradi Suda BiH. Prema informacijama Istrage, sudije su prijavile tekst koji je napisao i objavio Muhamed Mahmutović, novinar iz Cazina koji živi i radi u Švedskoj i koji se često pojavljivao kao kolumnista nekoliko bh. medija”, stajalo je u članku.

Od Suda je stigao negativan odgovor, te da lice Muhamed Mahmtović uopće ne prolazi kroz evidenciju niti jednog odjela Suda BiH.

S obzirom na sve prethodno navedeno, Mahmutović ovim putem obavještava javnost da pokreće tužbe za klevetu i to protiv:

– Avde Avdića – urednika portala Istraga.ba
– Senada Avdića – urednika portala Slobodna Bosna i
– Nedžada Latića – urednika portala The Bosnia Times.

Navedeni portali su plasirali i prenosili netačne, izmišljene informacije koje su bitno utjecale na psihičko zdravlje aktera i njegove porodice, te bitno narušile ugled i lično Mahmutovića i cjelokupnog portala Senzor.ba.