Primitivizam
NEVJEROVATNO, ALI BARALIJA: PRIČA O IZRAELU I PALESTINI ZAMAGLJIVANJE SLUČAJA 'RESPIRATORI'
Autor: Vijesti.ba
Objavljeno: 20. May 2021. 12:05:41
NEDORASLA OZBILJNE POLITIKE: Irma Baralija


Potpredsjednica Naše Stranke i vijećnica u GV Mostara Irma Baralija ponovo je šokirala bh. javnost svojim zadnjim medijskim istupom u kojem je pitanje odnosa u javnosti prema Palestini i stradanju civila u izraelskim napadima, ocijenila skretanjem pažnje sa suđenja u predmetu "Respiratori".

- Zanimljivo je da se često dižu tenzije i da se u javni prostor uvode neke priče tik prije suđenja Fadilu Novaliću i ostalima kako bi se možda zamaglio čitav ovaj proces. Ili kako bi se odvukla pažnja od njega. Tako da, evo ne znam, prošli put kada je bilo ročište, čini mi se da je prije ročišta bila ova afera o "non-paperu". Ne znam da li je ova sad priča oko prepucavanja Izrael-Palestina koju vidimo u javnom prostoru, da li je također u vezi sa zamagljivanjem procesa suđenja, ne znam... Vidjet ćemo šta će biti, kako će se razvijati situacija u narednom periodu - izjavila je Baralija za N1.

Uslijedile su brojne reakcije na društvenim mrežama.

Jedan od korisnika Twittera je uz video isječak Baralijinog gostovanja napisao kako je morao čuti i vidjeti kako bi se uvjerio da je takva misao izrečena.

- Nisam ni ja vjerovao pa sam vraćao emisiju da čujem. Iako mi nije jasno zašto sam poslije svih njenih izjava bio nepovjerljiv, jedan je od komentara.

Muharem piše: Fadil jeste uticajan ali izazivanjem krize na Bliskom istoku me bas iznenadio.- Mislim da je mislila na ovo oko zastava i podrške, ali to je radio SNSD u Banjoj Luci i SDP u Sarajevu, piše Elma Karišik.

- Jedina ispravna stvar koju je rekla jeste “ne znam”, navodi se u jednom komentaru.

- Znači cijeli svijet radi na tome da zamagli priču o respiratorima. Bravo kralju, kaže se u komentaru na Facebooku.

Dobri poznavatelji mostarskih prilika su još ranije znali, a šira bh. javnost tek spoznaje da je potpredsjednica Naše stranke i vijećnica u GV Mostara Irma Baralija, još uvijek nedorasla ozbiljne politike.