Bošnjake ne možete ucijeniti
BOSNA SE VOLI BEZ INTERESA
Autor: Elmedina Muftić
Objavljeno: 29. May 2021. 15:05:40


ELMEDINA MUFTIĆ: Naučite da se Bosna voli bez interesa, i da je Bošnjak onaj koji u sebi nosi dobro i koji radi dobro i kome historija zbog plemenitosti dade naziv "DOBRI BOŠNJANIN". Naučite da sve nije u interesu, da je mnogo više u ideji koju slijediš. Naučite da je SDA ovom narodu mnogo više od politike, ona je naša veza sa našim povratkom samim sebi i svom korijenu i peru.
Kad im laž bude uhvaćena i prije nego je svezala pertle da obleti Svijet, kad istina izađe na vidjelo i prije svanuća, kad vide da otrovne strijele više ne pogađaju ciljeve, kad im postane jasno da ovaj narod nije glup da vjeruje svemu što čuje i pročita, kad vide vojsku onih koji su spremni stati uz istinu, kad shvate da se na laži i mržnji ništa osim propasti ne gradi, onda počinju sa onim degutantnim, izlizanim i davno potrošenim forama o tome da svaki Bošnjak koji je nacionalno, politički, vjerski, kulturološki osviješten, je uhljeb, plaćenik, interesdžija, dužnik...

Tu priču o Bošnjacima bez vrijednosti slušali smo stoljeće, i opet smo ostali vjerni sebi i svom korijenu. Poginjali su nam kičmu do granice pucanja, a mi smo ih stresli s leđa i uspravili se još dostojanstveniji.

I sad ono što je najbitnije za reći ovima koji bi da svima govore, a da nikad nikog ne saslušaju. Onima koji su nadišli granice oholsti pa misle da mogu vrijeđati svakoga, a da niko ne smije baciti kamen na njih. Da smo svi mi krpa kojom oni brišu prašinu sa cipela, a oni su veličine pred kojima mi trebamo osjećati poniznost i sreću što smo predmetom njihovih uvreda i poniženja.

Neće da vam prođe. Jer reći istinu u lice oholima je džihad. Za razliku od vas uglađenih, situiranih, materijalno obezbijeđenih za devet generacija unaprijed, za razliku od vas koji brojite stanove, kuće, apartmane, lokale, medijske kuće i ostale dunjalučke varke i obmane, postojimo i mi koji brojimo žrtve našeg naroda pale za vašu i našu slobodu.

Za razliku od vas koji mislite da se Bosna voli iz interesa, postojimo mi koji Bosnu volimo iz duše, koji volimo sebe u Bosni u Bosnu u nama, a ne nekretnine u njoj.

Za razliku od vas koji ste na leđima prezimena Izetbegović postali političke, novinarske, kulturne i svake druge činjenice, pa se sad s time ne možete nositi, pa želite da satrete to prezime u zemlju, postojimo i mi kojima je prezime Izetbegović sinonim naše slobode, borbe za naš identitet i suverenitet, za naš opstanak.

Mi nikad nismo bili vojnici iz intetesa, nego smo uvijek bili i bit ćemo gazije iz ubjeđenja. Mi smo od onih i sa onima koji su za ovu Bosnu dali sve što su imali, svoje živote, dijelove tijela, a da nisu u tome vidjeli nikakav interes za sebe, nego su vidjeli priliku da ovoj zemlji i ovom narodu vrate slobodu, dostojanstvo, sačuvaju čast.

Mi smo od onih koji ne brojimo nekretnine, nego većina nas broji rane po tijelu zadobivene u borbi sa agresorom, za razliku od vas koji brojite kravate i svjetske destinacije koje ste obišli na račun nas za koje tvrdite da smo uhljebi, plaćenici, dužnici.

Mi smo od onih koji su svjesni da sve što jesmo i što imamo dugujemo Allahu dz.š., i našim šehidima i gazijama, i nas se ne može ucijeniti, kupiti ili dužnicima napraviti.

Mi smo od onih koji znaju ko je bio sa nama u najtežim vremenima, znamo ko i danas brani ovu zemlju i kome je ovaj narod bitan.

Mi smo od onih koji su uz SDA iz ubjeđenja, i kojima je predsjednik Alija inspiracija, a predsjednik Bakir osoba kojoj vjerujemo da izdati ne umije. Mi smo od onih koji se kupiti ne mogu, koji ni u agresiji nisu kalkulisali koji je rov sigurniji. Mi smo od onih koji su rat ratovali, a ne najavili i odjavili.

Mi Bosnu volimo bez interesa, a opet ona je naš najveći interes. Mi smo ponosni Bošnjaci kojima je najveće bogatstvo biti u svojoj vjeri na svojoj zemlji, što smo politički faktor koji više nikad niko neće moći ignorisati, što smo slobodni da više nikad ni od koga ne tražimo dozvolu da budemo to što jesmo, niti se nekome pravdamo što postojimo.

I zato što smo ovako srećni i iskreni, što nam je bitnije za šta živimo, nego od čega živimo, opstali smo i opstajemo.

I zato sa nama ne ulazite u bitke jer ćete ih izgubiti, kao što su ih gubili i mnogi prije vas.

Naučite da se Bosna voli bez interesa, i da je Bošnjak onaj koji u sebi nosi dobro i koji radi dobro i kome historija zbog plemenitosti dade naziv "DOBRI BOŠNJANIN". Naučite da sve nije u interesu, da je mnogo više u ideji koju slijediš. Naučite da je SDA ovom narodu mnogo više od politike, ona je naša veza sa našim povratkom samim sebi i svom korijenu i peru.

Mnogo je veća ova vojska iskrenih, od te vojske prodanih.

Mi se radujemo pobjedi!

Vojnik Domovine, sa uvijek istim pitanjem šta trebam dati Bosni, a meni je Bosna dala sve, dio grumena zemlje iz kojeg sam stvorena.

Zadovoljstvo je biti na ovoj strani!