ERDOGAN: PODRUČJA ZAHVAĆENA POŽARIMA PROGLAŠENA "PODRUČJIMA KATASTROFE KOJA UTJEČE NA OPĆI ŽIVOT"
Autor: Anadolu Agency (AA)
Objavljeno: 31. Jul 2021. 14:07:28
Foto: Mustafa Çiftçi - Anadolu Agency


Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan potvrdio je da su područja pogođena šumskim požarima u Antaliji, Mugli, Mersinu, Adani i Osmaniyeu proglašena "područjima katastrofe koja utječe na opći život", javlja Anadolu Agency (AA).

"Nastavit ćemo poduzimati sve potrebne korake kako bismo zaliječili rane naše nacije, nadoknadili gubitke, te osigurali da stanje bude bolje nego prije", poručio je Erdogan na društvenim mrežama.

Erdogan je naglasio da su područja pogođena šumskim požarima u Antaliji, Mugli, Mersinu, Adani i Osmaniyeu proglašena "područjima katastrofe koja utječe na opći život".

Izrazio je žaljenje zbog katastrofe koja je pogodila pomenuta područja, kao i rahmet smrtno stradalim u požarima, a njihovim porodicama saučešće.

Turski ministar šumarstva i poljoprivrede Bekir Pakdemirli potvrdio je jutros da je stavljeno pod kontrolu 88 od ukupno 98 šumskih požara koji bjesne širom zemlje.

Zastrašujući prizori: Snimci iz helikoptera pokazuju razmjere požara u AntalijiPožari nastavljaju divljati turskom provincijom Antalija, a kakva katastrofa je pogodila ovaj turski grad najbolje pokazuju snimci iz zraka, javlja Anadolu Agency (AA).

U distriktu Manavgat, u Antaliji, 28. jula izbili su požari na čijem gašenju još uvijek rade brojni vatrogasni timovi.

Snimci koje su zabilježile helikopterske ekipe za gašenje požara najbolje pokazuju o kakvim razmjerama požara se radi. Na snimcima se može jasno vidjeti kako vatra guta šumu ispred sebe.

U distriktu Manavgat, gdje posljednjih dana bjesne požari, jutros su pronađena tijela dvije osobe koje su učestvovale u gašenju požara.