Podrška dana ocu Murizu Memiću
DR. CERIĆ: ISTINA JE UVJET ZA MENTALNO ZDRAVLJE POJEDINCA, A PRAVDA JE UVJET ZA JAVNO ZDRAVLJE NACIJE
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 07. Sep 2021. 15:09:13


Iako sam već dao moju podršku porodici Memić u njihovoj borbi za istinu i pravdu za Dženana, osjećam potrebu da ponovim moju solidarnost i podršku ocu Murizu Memiću, njegovoj kćerci Arijani, hrabrom i dosljednom advokatu Ifetu Feragetu i svima koji će biti 11. septembra, 2021. god. na skupu za podršku u bosanskoj kolektivnoj borbi za istinu kao uvjet za individualno mentalno zdravlje i za pravdu kao uvjet za kolektivno zdravlje i sigurnost nacije.

Poštovani brate Murize,
Volio bih da nisi morao tražiti istinu i pravdu za svog sina Dženana na ovaj način, ali razumijem tvoj iskren nijjet da tvoja borba ne bude samo tvoja, nego svih nas u Bosni da imamo državno tužilaštvo i sudstvo na istini i pravde, a ne na laži, korupciji i zulumu - nepravdi.

Volio bih, također, da bosansko tužilaštvo i sudstvo, kao i bosanska vlast uopće iz slučaja Dženana i Davida shvati da vlast, odnosno politička moć može da traje bez vjere, ali ne može da traje bez pravde, ne može da traje na zulumu – nepravdi (Hazreti Alija).

Sve dok te moralne i političke maksime ne shvate svi bosanski građani, koji su, svjesno ili nesvjesno, suučesnici u vladavini zuluma – krivde ako na vrijem ne dignu svoj glas protiv laži, korupcije i nepravde, nema nam selameta od nameta tužilačkog i sudskog zuluma iza kojeg stoje neodgovorne i raspuštane interesne grupe.

Volio bih, Murize, da vam mogu pomoći da se oslobodite muke, koja vam već dugu ne dâ da u miru zaspite, ali mogu da vam kažem da učim dovu Svevišnjem Allahu da nam svima omili istinu i pravdu pa da se Dženanova duša smiri u kaburu, a vaša očeva i duša Dženanove majke, sestre i prijatelja da nađe svoj duševni smiraj. Amin!

MOJA PODRŠKA PORODICI MEMIĆ I ADVOKATU IFETU FERAGETU
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 06. February 2021. 00:02:41