IZETBEGOVIĆ POVODOM GODIŠNJICE TERORISTIČKIH NAPADA UPUTIO PISMO AMBASADI SAD
Autor: Vijesti.ba
Objavljeno: 11. Sep 2021. 15:09:58


Predsjednik SDA Bakir Izetbegović uputio je Ambasadi SAD u BiH pismo povodom godišnjice terorističkih napada, koje prenosimo u nastavku.

- Poštovani amabasadore Nelson,
Molim Vas da povodom dvadesete godišnjice terorističkog napada na Svjetski trgovački centar u New Yorku i na Pentagon, porodicama žrtava, američkom narodu i vladi SAD prenesete izraze našeg dubokog saosjećanja.

Prisjećajući se najstrašnijeg terorističkog napada koji je ikada izveden, svi trebamo biti svjesni obaveze da predano nastavimo ulagati maksimalan napor u borbi protiv terorizma, nasilja i ekstremizma svih vrsta, te jačanja naših napora u očuvanju najsvetlijih dostignuća civilizacije - mira, slobode i demokratije.

Mi u Bosni i Hercegovini imamo bolna iskustva o tome kakvu spiralu zla mogu pokrenuti nasilnici i ekstremisti ako se njihovo nasilje ne zaustavi na vrijeme. Zato borba protiv ideologija zla mora biti odlučna i kontinuirana.

SAD su u Bosni i Hercegovini imale, i uvijek će imati partnera u globalnom suprotstavljanju terorizmu, ekstremizmu i ideologijama koje promoviraju podjele i nasilje.