Naš glas za velikog borca za ljudska prava, za žrtve genocida u Bosni i prijatelja Bosne
BOSANSKA ZAJEDNICA U KANADI I PRIJATELJI BOSNE, POSEBNO U GRADU WINDSORU, NA IZBORIMA MORAJU PODRŽATI I REIZABRATI BRIANA MASSEA
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 19. Sep 2021. 13:09:47
BRIAN MASSE - ČOVJEK VELIKOG SRCA: Svi građani bosanskohercegovačkog porijekla koji žive u Kanadi i mnogi Kanađani mogu posvjedočiti doprinos Briana Massea u borbi da Kanada prizna i proglasi 11. juli, Danom sjećanja na genocid u Srebrenici, te na državnom, federalnom nivou prizna da je u Srebrenici počinjen zločin genocida. I pored otpora da se koristi riječ genocid, Brian Masse nije odustajao od ovog termina i dvije rezolucije su usvojene u Kanadskom parlamentu. Pored toga Brian Masse je dao doprinos da se 31. svijetski Dan bijelih traka komemoriše u Kanadi, postavi stalna izložba o Genocidu u Srebrenici u kanadskom Muzeju za ljudska prava, otkrije spomenik žrtvama Genocida u Srebrenici u Windsoru.


Zašto Bosanska zajednica u Kanadi i svi prijatelji Bosne, posebno u gradu Windsoru, trebaju i moraju podržati gospodina Briana Massea na predstojećim federalnim izborima u Kanadi?
Dan izbora u Kanadi je ponedjeljak 20. septembar 2021. Reizabor gospodina Briana Massea.

Svi građani bosanskohercegovačkog porijekla koji žive u Kanadi i mnogi Kanađani mogu posvjedočiti doprinos Briana Massea u borbi da Kanada prizna i proglasi 11. juli, Danom sjećanja na genocid u Srebrenici, te na državnom, federalnom nivou prizna da je u Srebrenici počinjen zločin genocida. I pored otpora da se koristi riječ genocid, Brian Masse nije odustajao od ovog termina i dvije rezolucije su usvojene u Kanadskom parlamentu. Pored toga Brian Masse je dao doprinos da se 31. svijetski Dan bijelih traka komemoriše u Kanadi, postavi stalna izložba o Genocidu u Srebrenici u kanadskom Muzeju za ljudska prava, otkrije spomenik žrtvama Genocida u Srebrenici u Windsoru. Kao sponzor parlamentarne peticije za krivično sanskcionisanje negatora genocida kontinuirano je tražo od kanadske Vlade da učini više napora u sankcionisanju negatora genocida. Brianova predanost, zalaganje, integritet i hrabrost su bitni faktori koji su doveli do ostvarenja ovih bitnih ciljeva koji su od velike važnosti za institucionalizaciju kulture sjećanja, ne samo u Kanadi, već u svijetu uopšte. Bitno je istaći njegovu predanosti ideji i borbi za ljudska prava i slobode od početka njegove političke karijere pa do sada. Zapravo, njegov ulazak u politiku bio je vezan za genocid u Istočnom Timoru. Od tada pa do sada Brian je održao svoj integritet u borbi za ljudska prava i slobode, i u slučaju rezolucija o Srebrenici pokazao da potreba za pravdom nadmašuje potrebu za prividnim mirom.

Srebrenica: Brian Masse među nišanima u Memorijalnom centru žrtava genocida u Potočarima

U Srebrenici pored tabuta žrtava genocida na kolektivnoj dženazi 2011.


Institut za istraživanje genocida Kanada odajući priznanje Brianu Masseu za ogromne napore koje ulaže za mir, istinu i pravdu u svijetu, poziva Bosansku zajednicu u Kanadi, posebno Bosansku zajednicu u gradu Windsoru da 20. septembra izađe na izbore i svojim glasom za Briana Massea doprinese da istina i pravda i dalje ima jak glas u Kanadskom parlamentu. Istovremeno pozivamo i sve Kanađane, prijatelje istine, pravde, mira i bezbjednosti u svijetu da glasaju za Briana Massea, istakao je u izjavi za javnost Emir Ramić, direktor Institut za istraživanje genocida Kanada.

Rahmetli Senad_Alicehajić, Emir_Ramić i kanadski parlamentarac Brian Masse u glavnom poraku Windsoru gdje je podognuto memorijalno obilježje koje svjedoči o genocidu u Srebrenici i Bosni