CENTRALNA SVEČANOST OBILJEŽAVANJA DANA BOŠNJAKA OVE GODINE ĆE SE ODRŽATI 28. SEPTEMBRA U SKOPLJU
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 27. Sep 2021. 15:09:12


Ured za koordinaciju bošnjačkih nacionalnih vijeća kojeg čine predstavnici Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca iz Bosne i Hercegovine, Bošnjakog Vijeća u Crnoj Gori, Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sjeverne Makedonije, koordinacija bošnjačkih županijskih vijeća i Vijeća Grada Zagreba iz Hrvatske, Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike, Bošnjakog nacionalnog vijeća u Srbiji i predstavnici Konsultativnog vijeća manjinskih zajednica Kosova kao prdruženi član, donijeli su odluku da se ovogodišnja centralna manfiestacija obilježavanja Dana vraćanja nacionalnog imena Bošnjaka održi u Skoplju (Sjeverna Makedonija) u organizaciji BNVRSM.

Svečana akademija će se održati 28.09.2021. godine sa početkom u 19,00 sati u kristalnoj sali hotela Kontinental u Skoplju.

Na svečanoj akademiji obratiće se predsjednik BNVRSM g. Dževad Hot u svojstvu domaćina, gosp. Munir Kolašinac, kao suorganizator, te dr. Jasmina Curić u svojstvu predsjedavajuće Ureda za koordinaciju bošnjačkih nacionalni vijeća. Akademiju će uveličati svojim obraćanjem član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda gosp. Šefik Džaferović.

Svečanost će biti obogaćena i adekvatnim kulturnim sadržajem u izvedbi Bošnjaka iz Sjeverne Makedonije.

U ime VKBI svečanosti će prisustvovavti generalni sekretar Vijeća mr. sc. Emir Zlatar i emeritus prof. dr. Kasim Trnka, predsjedavajući Savjeta VKBI za ustavno-pravna i društvena pitanja.