DR. TURKOVIĆ TEGELTIJU POZIVA DA HITNO ZAKAŽE ODRŽAVANJE ODGOĐENE 43. SJEDNICE VIJEĆA MINISTARA BIH
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 27. Sep 2021. 18:09:13


Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Bisera Turković uputila je danas urgenciju predsjedavajućem Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoranu Tegeltiju u kojoj ga poziva da hitno zakaže održavanje odgođene 43. sjednice Vijeća ministara BiH.

"Uvjerena sam da ste svjesni kako Vijeća ministara Bosne i Hercegovine krši i zakonsku obavezu da, u situaciji kada nije usvojen budžet, osigura funkcioniranje institucija usvajanjem Odluke o privremenom finansiranju institucija BiH.

- Stoga vas pozivam da bez odlaganja održimo odgođenu sjednicu, usvojimo predmetnu odluku i nastavimo rad na svim drugim pitanjima od interesa za građane.

- Duboko vjerujem u vaše razumjevanje da politički razlozi, ma kakvi oni bili, ne mogu biti opravdanje za prestanak rada u interesu svih građana. Institucije BiH su mjesto gdje se trebaju rješavati problemi, u skladu sa zakonom i ustavom, a na osnovu Dejtonskog mirovnog sporazuma", navodi u pismu Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Bisera Turković.