ONLINE EDUKACIJA NIJE BAUK: IMTEC D.O.O. PARTNER 32. INTERNACIONALNOG SARAJEVSKOG SAJMA KNJIGA I UČILA
Autor: B.net
Objavljeno: 05. Oct 2021. 14:10:00
Imamo vrijedne mlade ljude i pametnu djecu, ako damo podršku svima koji učestvuju u obrazovnom procesu, rezultati neće izostati. To najbolje pokazuju naši mladi robotičari

JASMIN POPAJA: Imamo jako vrijedne mlade ljude i pametnu djecu, čemu svjedoči uspjeh naših olimpijaca iz robotike.


Ovogodišnji Internacionalni sajam knjiga i učila 2021. održat će se od 6. do 11. oktobra. Jedan od najposjećenijih sajmova okupit će učesnike i izlagače iz regije, a svoj treći sajamski nastup u Skenderiji priprema IMTEC d.o.o. Jasmin Popaja, direktor prodaje bio je jedan od učesnika konferencije za medije koju je povodom otvaranja sajma upriličio KJP Centar Skenderija d.o.o.

- ''IMTEC d.o.o. svoj nastup organizira po treći put. Ranije smo predstavljali naša interaktivna rješenja za obrazovanje, a potom smo 2019. javnost uveli u STEM koncept. Sada smo u drugačijim uslovima i namjeravamo pokazati kako online edukacija ne mora biti bauk. Kroz naše takmičenje moći ćete saznati više detalja o funkcionalnom izvođenju edukativnih aktivnosti. Imamo jako vrijedne mlade ljude i pametnu djecu, čemu svjedoči uspjeh naših olimpijaca iz robotike. Imamo jako vrijedno osoblje i mi neprestano sarađujemo s nastavnicima. Dosadašnje iskustvo govori da ukoliko damo podršku svima koji učestvuju u obrazovnom procesu, rezultat neće izostati'', kazao je Popaja.

IMTEC-ovo sajamsko takmičenje mladih robotičara okupit će osnovce iz nekoliko gradova u Bosni i Hercegovini, a za najbolje plasirane ekipe predviđene su i vrijedne nagrade. Ovim događajem IMTEC d.o.o. nastavlja pružati svoj doprinos popularizaciji i provedbi digitalizacije obrazovanja u našoj zemlji, a online konferencijom na temu: ''Iskustvo u imprementaciji STEM koncepta u BiH'', biće zaokružene ovogodišnje sajamske aktivnosti.