Petev i Džeko uoči duela sa Kazahstanom:
MORAMO BITI EFIKASNIJI, OČEKUJEMO POBJEDU
Autor: Anadolu Agency (AA)
Objavljeno: 08. Oct 2021. 15:10:30
Foto: N/FS BiH


Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev i kapiten Edin Džeko poručili su uoči sutrašnjeg kvalifikacionog duela sa Kazahstanom da očekuju pobjedu i bolju efikasnost u odnosu na utakmicu u Zenici, koja je završena bez ppbjednika, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kazahstanske novinare je zanimalo da li je vještačka podloga prednost za domaći tim na šta je selektor Petev odgovorio da su njegovi izabranici spremni i da sutra idu na pobjedu.

"Znamo da većina reprezentativaca Kazahstana iz domaćeg šampionata igraj na terenu sa vještačkom travom. Mi smo juče odradili trening i večeras ćemo i to nam nije bitno. Mi smo spremni i idemo na pobjedu“, rekao je Petev.

Na pitanje o neizdavanju viza za bh. igrače Petev je kazao da je „slučaj sa vizama za nas prošlost. Bitno je da oni koji su ovdje budu spremni. Ja vjerujem u sve njih i smatram da možemo doći do povoljnog rezultata.“

"Sve zavisi od našeg pristupa. Nadam se da sutra protivniku nećemo dopustiti puno prilika. Igrači i ja jedva čekamo utakmicu. Kazahstan je ekipa koja ne odustaje i idu agresivno na svaku loptu, tako da neće biti lako. Sutra moramo biti još bolji nego u Zenici. Moramo biti skoncentrisani tokom čitave utakmice da ispunimo naš cilj, a to je pobjeda“, dodao je Petev.

Kapiten Edin Džeko je poručio da reprezentacija BiH ovaj put protiv Kazahstana mora biti efikasnija.

"U Zenici smo vidjeli da je Kazahstan nezgodna reprezentacija, a vidjeli smo to i kroz ostale njihove rezultate. To je ekipa koja ne smije da se potcijeni i taktički stoje jako dobro. Nije lako probiti tu zonu, ali u prethodnom meču smo stvorili puno prilika. Oni su pokazali da ne odustaju do kraja, ali mi moramo biti efikasniji ovaj put“, rekao je Džeko.