Stavljena je tačka nakon skandala na utakmici RK Crvena zvezda u Beogradu
KONAČNA ODLUKA: RK NOVI PAZAR ISTUPIO IZ ARKUS LIGE
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 14. Oct 2021. 18:10:55


Nakon skandala na utakmici RK Crvena zvezda protiv RK Novi Pazar, kada su cijelih 60 munuta protekle u vrijeđanju na nacionalnoj i vjerskoj osnovi rukometaša Novog Pazara od strane navijača RK Crvene zvezde, uz povike i fašističke poruke, veličanje srpskih ratnih zločinaca, veličanje zločina genocida u Srebrenici, pozivanje na nastavak genocida..., RK Novi Pazar tim uzrokom, a nakon 55 godina sportske tradicije, jednoglasnom oldukom istupa iz Arkus lige, s naglaskom da neće trpe šikaniranja, ponižavanja i vrijeđanja na vjerskoj i nacionalnoj osnovi.

- “Nažalost, stavljamo tačku. Dugoročno, to je prava odluka. Da ne prepričavam sada šta se desilo. Pošto drugi ne žele da riješe problem, mi nećemo da Novi Pazar, Sandžak i Bošnjake dovodimo u neprijatnu situaciju. Želimo da se stvari viđene u Beograd nikada više ne ponove. Mnogi će žaliti, u pitanju je historija duga 55 godina, ali ne želimo da izlažemo ljude ovakvoj atmosferi”. rekao je Husein Memić.
- “Mi smo taj čin osudili, a reći ću da je tada bilo uhapšeno 25 navijača Novog Pazara, od kojih je 13 pušteno, dok je 12 procesuirano. Neki su u zatvoru bili i po šest meseci. Da vidimo da li će sada biti uhapšen ijedan navijač Crvene zvezde koji je nacionalistički vrijeđao moj narod, kao i oni koji su napisali i unijeli uvrjedljiv transparent”, kazao je Husein Memić.

ODGOVOR NA SKANDIRANJE I TRANSPARENTE MRŽNJE