BEOGRAD: NAPADNUTE PROSTORIJE ŽENA U CRNOM
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 25. Oct 2021. 14:10:11
Foto: Facebook - Žena u crnom


U noći između petka, 22.10. i subote, 23.10.2021. godine, nepoznati počinioci su na ulaznim vratima prostorija Žena u crnom, koje se nalaze u Jug Bogdanovoj ulici, crnim sprejom ispisali sljedeće:
- Kurve u crnom
- Ratko Mladić
- Pet komada znaka Samo sloga Srbina spasava.

Ovo nije ni prvi, a sigurno neće biti ni posljednji u nizu napada na Žene u crnom. Tokom 30 godina rada Žene u crnom su bile izložene kako verbalnim, tako i fizičkim napadima.
Aktivistkinje Žena u crnom, kao i prostorije Žena u crnom su često bile meta fizičkih napada raznih fašističkih grupa i pojedinaca koji su se uvijek okončavali nekažnjeno.
Ti napadi iza kojih su najčešće stajali takozvani nedržavni akteri, koji su uvek bili i dalje jesu pod kontrolom djelova nerasformiranih tajnih službi, koje su ostale kao nasljeđe Miloševićevog zločinačkog režima, uvijek su se odigravali uz prešutnu saglasnost političkih garnitura na vlasti.
Sadašnji politički režim u Srbiji, koji vodi Aleksandar Vučić koristi fašističke grupe i pojedince kao batinu u svojim rukama kako bi se obračunao i obračunavao sa svim slobodnomislećim grupama i pojedinkama i pojedincima, a prije svega sa onima koji u svom mišljenju i djelovanju zahtjevaju radikalni raskid sa zločinima iz prošlosti u kojoj gore pomenuti nije bio samo nijemi posmatrač, nego veoma aktivni učesnik.
Od nadležnih institucija države Srbije, tražimo da okonča klimu nekažnjenog i nekažnjivog nasilja, tako što će pronaći odgovorne za ovaj napad i adekvatno ih kazniti, objavile su Žene u crnom na svome FB profilu.