DOK POPLAVE UNIŠTAVAJU SVE, CIVILNA ZAŠTITA RS VJEŽBA U SRBIJI
Autor: Vijesti.ba
Objavljeno: 05. Nov 2021. 15:11:18


Širom Srbije održava se vježba "Sistem 2021". Kako je navedeno, riječ je o najvećoj vježbi u posljednjih 30 godina sa 8.000 učesnika timova civilnih zaštita.
Jedan dio vježbe zaštite i spašavanja održava se na obali rijeke Drine između Loznice i Zvornika a u kojoj je učestvuju i pripadnika Uprave civilne zaštite Republike Srpske sa osam čamaca.

I ništa ne bi bilo čudno da građani manjeg bh. entiteta trenutno ne bore sa stvarnim poplavama. Vanredna situacija proglašena je u Palama i Trnovu, poplave na području Istočnog Sarajeva ugrožavaju domaćinstva i saobraćajnice, a ugroženi su objekti i most na rijeci Željeznici u opštini Istočna Ilidža. U naselju Vojkovići došlo je do odrona uz samu rijeku što ugrožava brojne objekte koji se tu nalaze.

Da paradoks bude veći, premijer RS Radovan Višković koji se sa pripadnicima Civilne zaštite nalazi na zajedničkoj vježbi sa Srbijom, naložio je Civilnoj zaštiti i svim raspoloživim, nadležnim službama da se stave na raspolaganje opštinama u istočnom dijelu RS.

Cijelu situaciju je na sebi svojstven način prokomentirao i kolumnista Dragan Bursać.

- Čekaj čekaj, dok poplava nosi sve pred sobom, računajući i Vojkoviće u rs-u i ko zna šta sve ne, specijalizovane jedinice iz rs-a učestvuju u vježbi spasavanja u slučaju poplava u Srbiji??? Jel' vi to mene zajebavate???