Vijest dana: Mašallah! Walhamdulillah!
VELIKI USPJEH OVE GENERACIJE MUSLIMANA U LJUBLJANI I PODVIG ISLAMSKE ZAJEDNICE U BOSNI
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 05. Nov 2021. 18:11:33


Jučer (04.10.2021) je pet članova Evropskog muslimanskog foruma učestvovalo na sastanku EuLeMa (Mežlis europskih muslimanskih lidera) koji se održao u jedinstvenom Islamskom duhovnom i kulturnom centru u Ljubljana, glavnom gradu Republike Slovenije.

Muftije, imame i vjerske poglavare, braću i sestre, iz 20 evropskih zemalja, ugostili su bivši muftija ljubljanski dr. Nedžad Grabus i njegov nasljednik muftija Nevzet Porić.

Jedinstvena džamija u Ljubljani, Europi, je završena prošle godine. Čekaju se bolja vremena da u potpunosti služi ne samo muslimanima u Sloveniji, već i u Europi.

Projekat ljubljanske džamije dobio je četiri različite arhitektonske nagrade.

Džamija u Ljubljani je primjer višenamjenskog islamskog duhovnog i kulturnog ozračja za druge zemlje za ispunjavanje većine potreba muslimanske zajednice.

Muftija Murat Jusuf, brat Zoltan Sulok, Šeikh Omar Al-Qadiri, sestra Anna Stamou i muftija Romas Jakubauskas kao i svi ostali učesnici imali su veoma plodan sastanak na EuLeMa skupu

Čestitam muftiji Nedžadu Grabus na upornosti i vodstvu na izgradnji džamije u Ljubljani! Ponosan sam na njegovo djelo!

To je veliki uspjeh ove generacije muslimana u Ljubljani.

To je veliki podvig Islamske zajednice u Bosni.

Učim dovu Svevišnjem Allahu da nam to bude svjedočanstvo na Sudnjem danu da smo učinili sve što smo mogli da se kur’anska riječ čuje na Zemlji!
Amin! - napisao je reisu-l-ulema (1993-2012) dr. Mustafa Cerić.