Pitanje dana
DR. CERIĆ: ŠTA RADI ŽELJKA CVIJANOVIĆ U IZRAELU? ŠIRI ĆOSIĆEVE SRPSKE LAŽI!
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 10. Dec 2021. 12:12:22


Predsjednica manjeg bosanskohercegovačkog entiteta Željka Cvijanović boravila je u Izraelu gdje je među svim istupima iznijela laž "da nema negiranja genocida” od strane srpskih političara, pa i pored toga što cijela javnost zna da istinu o kontinuitetu negiranja srpskog genocida nad Bošnjacima Srebrenice koji su presudili najveće internacionalne sudske instance. Dr. Mustafa Cerić s pravom postivalja pitanje: Šta radi Željka Cvijanović u Izraelu?, i odgovor odmah daje "Širi Ćosićeve laži! U nastavku Dr. Cerić donosi više linkova, tekst i citate, pročitajte:

predsjednikrs.net

israelhayom.com

A istina o srpskoj politici prema Jevrejima je vrlo jednostavna:

“Nakon što je u Srbiji pobijeno oko 15 tisuća Židova, tj. 94% predratne populacije, već je u kolovozu 1942. general Alexander Löhr Srbiju je proglasio "Judenfrei" (nacistički izraz za područje očišćeno od Židova)”.

“Većina je Židova iz Srbije likvidirana u Koncentracijskim logoru Sajmište, Crveni Krst u Nišu ili prebačena u druge koncentracijske i radne logore koje su Nijemci držali pod svojom kontrolom u okupiranoj Europi”.

“Visoka crkvena hijerarhija Srpske pravoslavne crkve izjavljivala je kako se protivi bilo kakvoj suradnji Kraljevine Jugoslavije s nacističkom Njemačkom no čim su nastupile druge okolnosti, odmah su se episkopi SPC pošli dodvoravati nacistima da bi ispunili njihova očekivanja i želje. Okupacijske su se vlasti redovito susretale s najvišim strukturama svetosavske crkve. SPC je izrazila spremnost da u suradnji s nacistima rade na očuvanju reda i mira. Priopčenje Sv. Arhijerejskog Sinoda SPC iz srpnja 1941.: "Sveti Arhijerejski Sinod će lojalno izvršavati zakone i naredbe okupatorskih i zemaljskih vlasti, i uticaće preko svojih organa na potpuno održavanje reda, mira i pokornosti." Nacisti su ih nagradili za tu odanost, davši SPC-u povlastice. Od devet središta eparhija na području njemačko-talijanske okupacije, sve one su sačuvale crkvenu organizaciju”.

“Nedić je 9. septembra 1941. godine odgovarao na pitanje Nemaca šta misli o Jevrejima, a njegov odgovor zabeležen je u knjizi "Stradanje Jevreja u okupiranom Beogradu".

"Ja znam samo jedno rešenje za jevrejsko pitanje: napolje sa njima. Sve dotle, dok je i jedan Jevrejin u zemlji, ili dok može da govori sa Srbima, ili dok ga Srbi mogu žaliti, sve dotle nema mira u zemlji."
espreso.co.rs

Nije fer da Izrael danas sluša laži Željke Cvijanović, koja negira Inzkov zakon o zabrani negiranja Holokausta i Genocida u Bosni!

Nije sve na prodaju pa maker se radilo i o Izraelu!

Ima nešto što je vrijednije od srpske genocidne laži - istina i obraz pred Bogom i svijetom!