Reakcije iz Srebrenice na video snimak iz Priboja
UVREDE I MRŽNJA: POLICAJCI U PRIBOJU SAMO DOKAZUJU DA INSTITUCIJE SRBIJE VELIČAJU RATNE ZLOČINE, DA JE ŽELJA ZA UBIJANJEM I DANAS VELIKA
Autor: B.net
Objavljeno: 03. Jan 2022. 13:01:48
(Foto: Screenshot)


Policajci u Priboju samo dokazuju da institucije Srbije veličaju ratne zločine, da je želja za ubijanjem i danas velika, ističu Majke Srebrenice.

Ovakva njihova reakcija uslijedila je nakon što je jučer u javnost dospio skandalozni videosnimak na kojem srbijanski policajci pozivaju na novi genocid u Srebrenici.

"Oj Pazaru, novi Vukovaru, oj Sjenice, nova Srebrenice", pjevali su policajci u Priboju tokom novogodišnje proslave.

"Međunarodna zajednica na sve to šuti, dok su Bošnjaci Priboja uplašeni, zastrašeni kao što su bili i 90-tih kad su ih protjerivali, ubijali i granatirali", poručili su iz Udruženja Majke Srebrenice.

DR. MUSTAFA CERIĆ: PORUKA ALEKSANDRU VIČIĆU

- Povodom nove srpske genocidne najave u Priboju od srpske policije nad Bošnjacima u Novom Pazaru i Sjenici.
Vučiću, nema lijeka za srpsku genocidnu hroničnu bolest osim vašeg javnog i nedvosmislenog priznanja srpskog genocida u Srebrenici, zatim vašeg javnog pokajanja i zavjeta pred Bogom i svijetom da Srbi neće nikad više ni pomislit da počine genocid ni nad kim poput genocida u Srebrenici a kamoli genocidnom pjesmom prijetiti Bošnjacima!
Ta katarza treba da počne od Srpske crkve preko SANU do srpskih škola, fakulteta i medija.

To je jedini puto da srpska nacija izadje iz tame na svijetlo, da se srpska nacija otrijezni od hroničnog pijanstva, da se srpska nacija oslobodi genocidnog zla u svojoj glavi i prihvati dobro u svojoj duši ako ju ima!
Oglasili su se i iz Memorijalnog centra Srebrenica, iz kojeg su naveli da je ovo zaista užasno ponašanje i uvreda za preživjele koji su već morali podnijeti toliki bol i patnju.

"Incidenti poput ovog naglašavaju razmjere izazova koji još uvijek postoje kada je u pitanju suzbijanje veličanja genocida i promicanje mržnje", ističu iz ovog centra, objavio je portal Vijesti.ba.

Udruženja Majke Srebrenice napisale su na platformi Twitter:

- Policajci u Priboju samo dokazuju da institucije Srbije veličaju ratne zločine, da je želja za ubijanjem i danas velika. Međunarodna zajednica na sve to šuti, dok su Bošnjaci Priboja uplašeni, zastrašeni kao što su bili i 90-ih kad su ih protjerivali, ubijali i granatirali.

VOJIN MIJATOVIĆ NA FACEBOOKU JE UPITAO: OJ, SRBIJO HOĆEMO LI NAPRED VIŠE!
Nažalost u 2022. na Balkanu još živimo u fašizmu. To pokazuje koliko smo svi kiksali kao društvo.
I ovaj odvratni događaj zapravo pokazuje zašto se još dugo nećemo naći u EU.
Ja neću da prihvatim tezu da su ovi bolesnici Srbija, ali kad vidimo ovo i kada vidim izjave poput Vulinovih i Dačićevih, mogu samo da kažem da se Srbija kao društvo nalazi u ozbiljnom problemu i fašizmu.
Nažalost ima toga i kod nas u BiH i moramo biti svjesni toga.
Ovo je sve rezultat klice zla iz 90-ih koja je još prisutna uz nakardni obrazovni sistem kao i poremećeni sistem vrijednosti u kome živimo.
Ono što je pored očitog fašizma poruka ovog događaja jeste da nas ovakve pojave vraćaju u srednji vijek, ovakvi Srbima žele da budu ubice i da je biti Srbin u stvari imati konja i pištolj (dorat crni i devetka duga). Ovo je civilizacijsko dno.
Očekujem izvinjenje i reakciju zvaničnog Beograda kao i sankcionisanje vinovnika ovog događaja, upravo shodno tome zvanični Beograd će pokazati da li postoji razlika u odnosu na Miloševićev režima iz 90-ih, napisao je Mijatović.

Vučić se oglasio o snimku policajaca iz Priboja
Srbijanski predsjednik, Aleksandar Vučić, komentarisao je danas u izjavama za tamošnje medije, videosnimak iz Priboja koji se jučer proširio društvenim mrežama.
On je poručio Bošnjacima i Srbima da Srbija neće dozvoliti bilo kakve incidente i ugrožavanje bezbjednosti bilo koga.

- Nije dobro ni pametno da se vrijeđaju pripadnici drugih naroda, podsjećanjem na ubistva, niko to ne smije da uradi. Za nas je jedini izbor mir, i dobio sam pisma i Bošnjaka i Srba i molim i jedne i druge da razumiju da Srbija neće dozvoliti bilo kakve incidente niti ugrožavanje bezbjednosti bilo koga, rekao je Vučić.

Ističe kako Srbi i Bošnjaci ne mogu živjeti jedni bez drugih, kazavši kako mržnja sa jedne strane izaziva još veću mržnju sa druge strane, prenosi Telegraf.rs.

- Uvjeren sam da će nadležni organi u skladu sa zakonom uraditi sve. Što se tiče odnosa Srba i Bošnjaka mi moramo da razumijemo da jedni bez drugih ne možemo da živimo niti da opstanemo. Ima stotine reakcija šta se dogodilo u Priboju, mržnja sa jedne strane izaziva još veću mržnju sa druge strane, kazao je on, prenio je portal Vijesti.ba.