Održana izvještajno-izborna Skupština Udruženja boraca „Patriotska liga“ sarajevske Općine Centar
KADRIJA ŠKRIJELJ PONOVO IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 07. Jan 2022. 16:01:52
KADRIJA ŠKRIJELJ: Naša zemlja Bosna i Hercegovina ima dovoljno patriota koji će znati da brane njenu cjelovitost i slobodu


-O nima koji i danas sanjaju o tome da razbiju našu zemlju Bosnu i Hercegovinu poručujemo da im takvo nešto nikada neće uspjeti, istakao je Kadrija Škrijelj, predsjednik Udruženja boraca „Patriotska liga“ sarajevske Općine Centar na jučer (06.01.2022.) održanoj, izvještajno-izbornoj Skupštini ove, jedne od najboljih organizacija koja djeluju u sastavu Patriotske lige BiH. Takvo nešto nećemo im dozvoliti. Naša zemlja Bosna i Hercegovina ima dovoljno patriota koji će znati da brane njenu cjelovitost i slobodu.

Na Skupštini, koja je održana uz poštivanje svih epidemioloških mjera, razmotren je i usvojen Izvještaj o radu udruženja za 2021. godinu te utvrđeni pravci djelovanja za naredni period. Tokom rasprave, u kojoj je učestvovala većina prisutnih, istaknuto je to kako su svi zacrtani programski ciljevi Udruženja, uprkos pandemiji, uspješno ostvareni. Ovo je bila prilika da se u organe udruženja i same Skupštine kooptiraju novi ljudi. Za predsjednika udruženja ponovo je izabran Kadrija Škrijelj, a za njegove zamjenike Murat Šabanović i Rejhan Fočo. Pored njih u Upravni odbor izabrani su Salem Karić, Osman Nukić, Harun Buljić, Arif Agić, Edib Tajić i Izet Mujanović.

Za predsjednika Skupštine izabran je Muhamed Poplata Hamo, a za njegovog zamjenika Ramo Kasumović Adi.

Izabrane su i nove skupštinskle komisije: Sud časti, Statutarna i Socijalno statusna komisija te novi Nadzorni odbor.

Svi oni će ove funkcije obavljatu u naredne četiri godine.