RAMIĆ: NE SMIJU NAS NIKAKVE POLITIKE I POKRETI DOVESTI PONOVO U ISTU SITUACIJU
Autor: Anadolu Agency (AA)
Objavljeno: 09. Jan 2022. 17:01:16
Foto: Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica BiH


Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je Memorijalni centar Srebrenica - Potočari, javlja Anadolu Agency (AA).

Sa direktorom Memorijalnog centra Emirom Suljagićem, šefom Kluba Bošnjaka delegata u Vijeću naroda bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Alijom Tabakovićem, odbornicima u SO Srebrenica Almirom Dudićem i Bernisom Ademovićem razgovarao je o radu i funkcionisanju Memorijalnog centra.

"Danas svjedočimo divljanjima po entitetu RS sljedbenika politika koje su bili direktni kreatori i izvršioci genocida u Srebrenici. Tu smo da podsjećamo na tu činjenicu, a ujedno smo budni i svjesni vremena i prilika u kojem smo trenutno. Ne smiju nas nikakve politike i pokreti dovesti ponovo u istu situaciju", istakao je Ramić.

On je obećao podršku u izgradnji infrastrukture Memorijalnog centra, kao i projekata koje centar realizuje u očuvanju sjećanja na žrtve genocida.

"Rad Memorijalnog centra podržavamo u kontinuitetu. U protekloj godini smo završili izgradnju, proširenje puta s vanjskim uređenjem, u toku je realizacija izgradnje trafostanice koja je neophodna za nesmetan rad Memorijalnog centra. Vlada Federacije BiH će u ovoj godini izdvojiti najmanje milion KM za projekte Centra. Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica će biti implementator. Obaveza nam je čuvati sjećanja na svaku žrtvu, a posebno na žrtve genocida u Srebrenici", zaključio je Ramić.