POZIV TUŽILAŠTVU DA ODBACI POLITIČKO MONTIRANJE OPTUŽNICE PROTIV ELMEDINE MUFTIĆ
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 27. Jan 2022. 00:01:14
Izgleda uzima maha verbalni delikt ili je pak otvoreno zastrašivanje od strane nesavjesnih službenika Tužilaštva Bosne i Hercegovine, koji svoju karijeru namjeravaju “vježbati” nad onima koji vole državu Bosnu i Hercegovinu i koji nemaju druge niti rezervne domovine. Zar nije nedopustivo da na saslušanje privode one ili onu koji se perom i glasom bore za istinu o genocidu, ustavni poredak države Bosne i Hercegovine, dok hiljade ratnih zločinaca slobodno šeću gradovima u kojima su počinili ratne zločine nad bošnjačkim civilima uključujući i genocid. Zar nije čudno da za slobodu govora ili prenošanja priloga trećeg autora na ličnom Facebook profilu, SIPA-e, a po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, uputi poziv Elmedini Muftić na davanje iskaza.

U kontekstu potpune zaštite ustavnog poredka države Bosne i Hercegovine Elmedini Muftić se stavlja na teret da je objavama na Facebooku profilu raspirivala vjersku i nacionalnu mržnju.

Istraživački mediji su objavili da Tužilaštvo Bosne i Hercegovine ima hiljade predmeta vezanih za ratne zločine, ali nažalost na predmetima se nakupila 30.godišnja prašina, tako da ratni zločinci slobodno hodaju cijelom Bosnom i okolnim državama, negatori slobodno negiraju genocid i veličaju i nagrađuju ratne zločince, crtaju murale sa njihovim likom, dok istovremeno saslušavaju one koji se bore za interpretaciju istine o agresiji i genocidu, kulturu pamćenja na časnu borbu Armije Republike Bosne i Hercegovine, nacionalni, vjerski i kulturni identitet, suverenitet i dignitet Bošnjaka, ali ni u kojem ne na uštrb drugih etnosa.

Poražavajuće je, antibosnaski i anticivilizacijski da među spornim objavama Elmedine Muftić, zbog kojih je davala iskaz spominju se imena Izeta Nanića, Asima Topalovića, Asima Bajraktarevića, Muharema Šahinovića, Huseina Džambića, tj. šehida 505.viteške bužimske brigade, koji su se časno borili i herojski položili živote u odbrani Bosne i Hercegovine od višestrukog agresora.

Napominjemo da su pomenuti nosioci priznanja “Zlatni ljiljan” kao i “Heroj oslobodilačkog rata”, te su svi dali živote u odbrani Bosne.

Nedopustivo je ali i čudno da je Tužilaštvu BiH problem najveći heroj Izet Nanić, a nisu problem neprocesurani i odbjegli ratni zločinci i iscrtani murali sa likom ratnih zločinaca presuđenim za genocid.

Elmedina Muftić je dala iskaz policijskim službenicima, dok će tužilaštvo donijeti odluku o podizanju optužnice.

Bošnjaci.Net pozivaju savjesne službenike Tužilaštva Bosne i Hercegovine da odbace političko montiranje optužnice i podmetanje savjesnim građanima naše države, kao što je Elmedina Muftić, piše u saopćenju web magazina Bošnjaci.Net čiji je dugogodišnji kolumnista Elmedina Muftić.