KAKO UNIŠTITI NAŠE NACIONALISTE U MJESECU OKTOBRU 2022.
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 08. Jun 2022. 20:06:07
Na našu žalost, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na proteklih nekoliko javnih događaja na reveru je nosio značku odnosno zastavu Ruske Federacije, što su primjetili mnogi mediji.
Ovo je javan i očigledan znak podrške Moskvi i Rusima od strane ovog našeg svinjogojca, guslara, despota i silnika iz tzv. “srpskoga sveta“ odnosno sada “ruskoga sveta“
Na taj način Dodik, skriveno ili ne, očito šalje svoju podršku Moskvi tokom rata u Ukrajini – pišu mnogi mediji.


Zna često guslar i čobanin iz Laktaša, zamijeniti svoju entitetsku zastavu boja, crveno, plavo bijelu sa ruskom, bijelo, plavo crveno, često neprimjetno, razlika je samo u rasporedu boja.


Ništa čudno, što nas ovaj psihopata i pacijent svoga psihijatra Radovana iz Londonskih kazamata, već godina bez njegove terapije, tako sramoti po svijetu, a svoj8u ulogu najvećeg srpskog nacionalistu ističe na pijedestal srama, poniženja, mržnje i nedostojnosti ljudskosti.
Pitamo se, da li smo možda neka država iz Afričkog svijeta, sa trostrukom plemenskom zajednicom, sa troglavim predsjedništvom, kakvoga nema nigdje u svijetu.
Naša plemena, Srba, Hrvata i Bošnjaka, žive u ovom našem jadu i bijedi, upravo radi naših poglavica i njihovih kadrova u domaćoj vlasti, bez našega angažovanja sa umom i razumom, kako in a koji način da ih se riješimo.
Upravo smo u ovome predizbornom period, kada istinski svi moramo stati pred ogledalce i pitati se, koje to čipove u sospstvenim memorijama u glavi moramo nužno mijenjati, kako bi znalački i korisno za sve nas, građane oven am nekada lijepe domovine, obezbjedili i svima nama dostojnu ljdsku i civilizovanu državu, sa jednim predsjednikom.
Suvišno je i veoma dosadna naša tmurna svakodnevna retorika, koju nam nameću naši nacionalisti, sa pričama o izmjenama izbornoga zakona po njihovoj nacionalističkoj matrici, ali niko ne postavlja pitanje i lansira price o nužnosti izmjene našega Ustava, na prvome mjestu.
Izjasnimo se, prije svega, da želimo građansku državu po mjeri i potrebi svakoga građanina oven am zajedničke domovine, sa ravnopravnim i jednako pravnim potrebama u svim našim domenima života i djelovanja.
Dosta nam je i konstitutivnosti i legalnoga ili legitimnog prestavljanja svih nas, dok se ovi naši vlastodršci bogate na naš račun, a većina građana je u siromaštvu, bez sospstvenog i zajedničkog dostojanstva, bez osnovnih ljudskih prava da biraju i budu birani u sistemu vlasti.
Svojim odnosom i ponašanjem, za sopstvenu sudbinu prepustili smo drugim i vanjskim i unutrašnjim neprijateljima, da nam kroje našu sudbinu po njihovim mjerilima nemoralne ljudske vrijednosti.
Ako istinski hoćemo i želimo građansku državu, sa jednim predsjednikom, zašto da dozvolimo našim nacionalistima i neprijateljima, uzurpatorima i agresorima iz srpskoga i hrvatskoga podzemlja, da nam urušavaju našu jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu i njene vrijednosti, u zajedničkom uzurpatorskom poduhvatu sa Hrvatskom, Srbijom, Rusijom, Mađarskom i inim njihovim istomišljenicima.
Svi su izgledi da je ovo vrijeme pridošlih “neprijateljskih duhova“ sa Blajburških polja i Ravnih gora, iz “srpskoga sveta” i aktuelnog “ruskoga sveta“ u zajednici sa našim domaćim izdajnicima, gamadima i rušilačkim glodarima, uz gusle i orgulje, uz blagoslov i vjerskih vjerodostojnika iz Crkve i Katedrale.
Pitamo se, da li zaista naš hrabri i vjerni, radni i pametni bosansko-hercegovački svijet i narod, nije sačuvao ništa vrijednoi patriotsko osjećanje još iz vremena naše partizanske borbe protiv fašista i našeg idola i njegovih ideala, za našu realnost zajedništva i suživota u boljoj budućnosti.
Svejsni smo činjenice, da je nacionalizam postao ubojitiji od djelimično uništenog fašizma, ali su domaće stjenice i nacionalističke krtice, jednsotavno metastazirale uz našu indolentnost, nemarnost, nerad i olako shvatanje situacije u odnosima i sosptvenoj našoj borbi protiv njih is vim vidovima njihovog postojanja i djelovanja.
Zato se i priupitajmo, da li su i naredni naši izbori prilika, da se sa mnogima od njih istinski obračunamo i da ih zajednički otpremimom u nepovrat u naš sistem vlasti.
Zato, masovno se odazovimo na narednim oktobarskim izborima i svoj glas nemojmo davati našim nacionalističkim strankama i njihovim kandidatima, a prije svih ni za živu glavu HDZ-u i SNSD-u.