ODLAZAK NA HADŽ ADELA ŠABANOVIĆA, KOJEM SU VELIKOSRPSKI NACIONALISTI U GENOCIDU UBILI 22 ČLANA PORODICE
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 24. Jun 2022. 14:06:05
Ima li neko čestit i moralan da se nije zgrozio i osudio brutalni zločin koji su u paklu genocida u Srebrenici priredili srpski zločinci porodici Adela Šabanovića, o čemu je u više navrata svjedočio.
U Zaklopači kod Srebrenice krvavi pir je trajao više dana, i ne samo krvavog jula 1995.

Neka javnost čita, zna, pamti, govori, piše..., da su Adelu Šabanoviću u genocidu ubijeni 22 člana uže porodice. On, Adel, je svjedočio da je kao desetogodišnji dječak pripadnicima zloglasne srpske vojske, Drinski korpus, morao donositi vodu da operu ruke i noževe nakon klanja Bošnjaka.
Ostao je sam…

Igrom slučaja njegova nana je uspjela ubaciti Adela u kamion koji tokom srpske genocidne kampanje deportovao prognanike.

Nakon svega srpski režim u Srbiji sa njihovim poslušnicima, kriminalcima i separatistima u Bosni, negiraju genocid, veličaju ratne zločine, skrivaju ratne zločince...

Nego, Adel se danas odaziva pozivu Gospodaru svjetova, kreće iz Sarajeva na hairli put u najljepša mubarek mjesta na dunjaluku, Mekku i Medinu da obavi hadž.

Javlja mi se jutros Adel porukom, da će uz Allahovu pomoć i hajr obaviti hadž i doviti za cijeli ummet od Mašrika do Magriba, i cijelo čovječanstvo, za sve u Bosni i van Bosne, za sve žrtve genocida, za sve šehide i branioce Bosne 1992 - 95, za sve sunarodnike povratnike na svome topraku od Srebrenice, Vlasenice, Zvornika, Foče, Višegrada, Prijedora, Kozarca… cijele Bosne i Hercegovine.
Obećao sam mu jutros objaviti upućenu dovu i poruku, što upravo činim.

Molim Allaha dž.š da Adelu i svim budućim hadžijama olakša putovanje, da u zdravlju i rahatluku obave hadž, da im svima ukabili.

Hadž mebrur!

P.S. Jedan tužan momenat prilikom ispraćaja tabuta žrtava genocida, Adel Šabanović, dovi protiv svih srpskih političara koji slijede ratne zločince i negiraju genocide, link: