SRČANI BOLESNIK SENAD PELEŠ ŽIVI U TEŠKIM USLOVIMA, POTREBNA MU JE HITNA POMOĆ
Autor: B.net
Objavljeno: 25. Jun 2022. 12:06:16
Srčani bolesnik-, boluje od PTSP-a, Senad Peleš je rođen u Tuzli, živi u naselju Kula sa adresom stanovanja Rusmira Agića Buće 29, nalazi se u iznimno jako teškoj socijalnoj situaciji. Godinama živi u neuslovnoj trošnoj baraki koja nema struju, vodu niti grijanje. Glavna greda koja drži krov barake je napukla, što ga brine da se može svakog momenta može urušiti, posebno kada napada snijeg.

Vodu iznosi u kanisterima iz zajedničkog wc-a u naselju, u unutrašnjost svoje drvene barake, zajednički wc niko ne koristi osim njega.

Da bi se okupao mora naložiti vatru u šporetu kako bi ugrijao vodu, a u toku zimski dana prilikom loženja vatre, nakon nekoliko minuta njegova baraka se ohladi. Tako da mu je nemoguće ugrijati baraku na duži vremenski period tokom zimskih dana.

Molba Senada Peleša je da preuredi baraku, iz razloga jer se baraka ruši, rasipa od starosti, brine ga da ako uvede struju da bi se svo to drvo moglo zapaliti i volio bi da uvede vodu unutar barake zbog lakšeg korištenja vode tokom zime ali i mimo nje.

Uspije zaraditi nešto novca skupljanjem limenki, ali mu to nije dovoljno da preuredi svoju omanju baraku.
Pozivamo sve humane ljude da pomognu ovom čovjeku koji u 21. stolhjeću živi u izuzetno teškim uslovima.

Senada Peleša možete kontaktirati:
Rusmira Agića Buce 20 - Naselje Kula Tuzla
Kontakt telefon: 061 082 331