Bajrmaski koncert Eldina Huseinbegovića
PLAVLJANI I GUSINJANI U NEW YORKU SU NAJBOLJI DIO BOŠNJAČKOG UMMETA I PONOS SANDŽAKA
Autor: Mesihat.org
Objavljeno: 18. Jul 2022. 01:07:40
U organizaciji Medžlisa IZ-e Plav, a pod pokroviteljstvom Islamske zajednice & Kulturnog centra Plav-Gusinje iz New Yorku, u subotu, 16.07.2022. gidine, održan je bajramski koncert na Gradskom trgu u Plavu kojem je prisustvovala delagacija Islamske zajednice u Srbiji na čelu sa predsjednikom Mešihata muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem i delegacija Islamske zajednice Crne Gore na čelu sa reisom Rifat ef. Fejzićem.

Eldin Huseinbegović, jedan od najboljih kantautora i estradnih umjetnika na Balkanu i puno šire

Prije nastupa poznatog bosansko-hercegovačkog kantautora Eldina Huseinbegovića, koji je svake godine gost u Plavu ovim povodom, prisutnima se obratio muftija Dudić, koji je, između ostalog, kazao:

- “Kroz mnogobrojne odlaske u Ameriku upozano sam Plavljane i Gusinjane. Oni su ponosni i dostojanstveni, nikada protiv ikoga, poštuju ono što jesu, a to je da su pripadnici islama, Bošnjaci, Plavljani i Gusinjani, Sandžaklije i građani Crne Gore, ali ne i Crnogorci. Slobodno mogu reći da su oni najbolji dio bošnjačkog ummeta. Vi ste naš ponos i hvala vam što nam pomažete u Sandžaku.”

Tom prilikom IZ & KCC Plav-Gusinje iz New Yorka podijelio je djeci bajramske poklone pred velikim brojem prisutnih ovom događaju.

Sa akšamskim ezanom priređen je i nesvakidašnji vatromet.