U NEW YORKU SUSRET SA GRADONAČELNICOM GRADA SARAJEVA DR. BENJAMINOM KARIĆ
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 21. Jul 2022. 04:07:24
U protekle četiri dana Gradonačelnica Sarajeva dr. Benjamina Karić, kao jedan od 40 stipendista iz cijelog svijeta, predstavljala je Grad Sarajevo na Bloomberg Harvard City Leadership programu koji se održao u New Yorku.

Na Leadership programu bilo je riječi na izazove s kojima se gradovi suočavaju. Ujedno osmišljena je jedinstvena platforma da gradonačelnici međusobno razmjenjuju ideje i uče jedni od drugih pod mentorstvom svjetskih stručnjaka Harvard Univerziteta.

Gradonačelnica Sarajeva dr. Benjamina Karić, proteklih dana također je imala niz značajnih susreta među kojima izdvajamo susret sa Gradonačelnikom svjetske metropole New York Eric Adams.

Gradonačelnici New Yorka i Sarajeva Eric Adams i dr. Benjamina Karić


Gradonačelnica Sarajeva u susretu sa Gradonačelnikom New Yorka je istakla: “Sjedinjene Američke Države i Grad New York možda ponajbolje razumiju šta znači bogatstvo kultura, tradicija, religija, etničkih raznolikosti koje se prožimaju u BiH, a naročito u Sarajevu”.

U New Yorku, u srijedu, 20. jula 2022., predsjednik Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije (BANA) dr. Mersim Ziljkić i gl. urednik Bošnjaci.Net Esad Krcić, imali su susret sa Gradonačelnicom Grada Sarajeva dr. Benjaminom Karić.


U višesatnom u prijatnom susretu govorili su o najljepšem gradu Sarajevu, državi Bosni i Hercegovini, dijaspori sa naglaskom na New York, jačanju i unaprjeđenju odnosa, narednim izborima, a posebno o povezivanju i angažmanu mladih u institucijama Države Bosne i Hercegovine.


Druženju nam se priključila i Gradonačelnica Skopja Danela Arsovska

Dr. Ziljkić i Krcić su istakli da im je posebna čast da im je ukazana prilika da se u New Yorku sretnu i razmijene mišljenja sa dr. Benjaminom Karić, Gradonačelnicom najljepšeg grada Sarajeva i naravno glavnog grada jedine nam domovine Bosne i Hercegovine.

Druženju nam se priključila i Gradonačelnica Skopja Danela Arsovska, dok su ovom srdačnom suretu prisustvovale Elvira Ziljkić i Edina Krcić.