PROMOVISAN VIDEOSPOT O MANIFESTACIJI ”ODBRANA BOSNE I HERCEGOVINE - IGMAN 2022“
Autor: Anadolu Agency (AA)
Objavljeno: 26. Jul 2022. 17:07:48
Promovisan je videospot za manifestaciju "Odbrana Bosne i Hercegovine - Igman 2022", koja traje do 15. augusta, javlja Anadolu Agency (AA).

Cilj manifestacije, koja je počela 19. jula, je podizanje nivoa svijesti o važnosti države, nacionalnom ponosu, jačanju osjećaja patriotizma i educiranja mlađih naraštaja o čuvanju i očuvanju identiteta i (po)vezanosti sa domovinom kroz podsjećanje na žrtvu koju su podnijeli pripadnici Armije i MUP-a Republike Bosne i Hercegovine.

Obilježava se nizom događaja od Sarajeva, Goražda, Bugojna, Mostara, Konjica, Tuzle i Bužima.

U okviru ovogodišnje manifestacije upriličeni su raznovrsni sadržaji poput izložbi, predavanja, okruglih stolova, filmskih projekcija, radionica za učenike, konkursa za najbolje literarne i likovne radove do svečanih akademija i vjerskih sadržaja.

Tradicionalno centralni dio 22. manifestacije "Odbrana BiH - Igman 2022" bit će u upriličen u petak, 5. augusta, prigodnim vjerskim programom te klanjanjem džuma-namaza na platou Ratne džamije na Igmanu.

Prije toga, 3. augusta, u Crkvi sv. Ćirila i Metoda bit će održana misa zadušnica za pale branitelje Armije i MUP RBiH katoličke vjeroispovijesti, zatim u Staroj pravoslavnoj crkvi parastos za duše poginulih boraca Armije i MUP-a RBiH pravoslavne vjeroispovijesti, a istog dana u Gazi Husrev-begovoj džamiji bit će proučen tevhid za šehide i poginule borce Armije i MUP-a RBiH.