Osvrt na nedavnu posjetu Hercegovini Gordana Grlića Radmana, ministara vanjskih poslova Republike Hrvatske
PONOVLJENI HRVATSKI UDRUŽENI ANTIBOSANSKI PODUHVAT
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 27. Jul 2022. 16:07:19
DR. MUSTAFA CERIĆ: U bîti, nema razlike između srpskog hegemonizma i hrvatskog paternalizma. U pitanju su samo nijanse. Srpski hegemonizam ima za cilj da otme Bosnu i Bošnjake, a hrvatski paternalizam ima za cilj da usvoji Bosnu i Bošnjake pod svojim hrvatskim imenom.
Pravo veli Aleksandar Vučić: - Srbija i Hrvatska po pitanju Bosne slažu se u 90% pitanja.
Nema dalje od toga. Sve je jasno kao dan kad Dragan Čović kaže u Banjoj Luci: - Čuvajte Republiku Srpsku!
Za uzvrat, Dragan Čović očekuje od Milorada Dodika da u Mostaru kaže: - Vratite sebi Herceg Bosnu.
Uzvišen je bosanski duh, široka je bosanska duša, otporan je bosanski um i veliko je bosansko srce pa može da otrpi sve otrovne strijele, kojima se neprestano gađa bosansko umorno tijelo.

Svakojaki slobodni i organizirani strijelci iz svih pravaca nišane Bosnu kako bi je onesposobili da uspravno korača naprijed na svojim vlastitim bosanskim nogama.

Razni stranci nude Bosni lažne i pokvarene hodalice na tri-četiri noge.

Ali, Bosna je oduvijek imala svoje vlastite zdrave i čvrste noge – hodalice na dvije noge istine i pravde, koje su joj osiguravale samobitni opstanka i napretka unatoč anatemama njenih susjeda, koji ne podnose njen ugled i ljepotu, ne podnose njenu vjeru i dobrotu, ne podnose njen prkos od sna.

U bîti, nema razlike između srpskog hegemonizma i hrvatskog paternalizma. U pitanju su samo nijanse. Srpski hegemonizam ima za cilj da otme Bosnu i Bošnjake, a hrvatski paternalizam ima za cilj da usvoji Bosnu i Bošnjake pod svojim hrvatskim imenom.

Pravo veli Aleksandar Vučić: - Srbija i Hrvatska po pitanju Bosne slažu se u 90% pitanja.

Nema dalje od toga. Sve je jasno kao dan kad Dragan Čović kaže u Banjoj Luci: - Čuvajte Republiku Srpsku!

Za uzvrat, Dragan Čović očekuje od Milorada Dodika da u Mostaru kaže: - Vratite sebi Herceg Bosnu.

Ništa im na tom putu čuvanja Eresa i vraćanja Herceg Bosne ne smeta. Ni presude međunarodnog suda za srpski genocid u Bosni, ni hrvatski udruženi zločinački poduhvat u Hercegovini.

Oni se uzajamno hrane svojim zločinom nad Bošnjacima/Bosancima.

Za sada, umjesto Dodika, Čovića je ohrabrio njegov mu hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, rekavši tijekom nedavne posjeta Hrvata u Hercegovini u društvu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića: - Hrvati ovdje ne dobivaju ništa novo, već se njima treba vratiti ono što su izgubili prije 20 godina.

- A izgubili su pravo na „udruženi zločinački poduhvat“ (UZP) u Hercegovini!

- Izgubili su pravo na rušenje Starog mosta u Mostaru nakon što je obnovljen!

- Izgubili su pravo na diskriminaciju nehrvata – katolika u Hercegovini!

- Izgubili su pravo na totalni aparthejd u ime hrvatske supremacije!

- Izgubili su pravo na aneksiju bosanske teritorije u korist Velike Hrvatske!

Nadalje, Čovičev politički mentor iz Hrvatske Gordan Grlić Radman imao je potrebu da nas podsjeti kako “treba da shvatimo da Bosna i Hercegovina nije vlasništvo jednog naroda.“
Otvori link ovdje.

Svaka čast, Radmane. Baš ste nas kulturno i politički educirali. Nas glupe Bosance. Nejma šta! To je vrhunac hrvatske kulture, od koje nas (ne) boli glava, već nam se kosa diže od dragosti što nas tako izdašno i bezdušno častite.
No, na vašu radost, Radmane, a na našu žalost, niste sâmi. Ovih dana nas časte Hrvati iz raznih kutova i raznih instanci i distanci – politički, fratarski, sociološki i crkveno-katolički u jedan glas.
Politički, Marinko Čavara veli „neka nam Schmidt vrati oduzeto iz Washingtonskog sporazuma i ne mora mijenjati izborni zakon“. Tu ste, Radmane, vi Hrvati u Hrvatskoj i bosanski Hrvati u Bosni i Hercegovini potpuno suglasni.
Fratarski i sociološki, fra Drago Bojić veli da „bošnjački nacionalizam radi isto što i druga dva – čisti teritorij od drugih.“
Odavno mi je bilo poznato da Bošnjaci ne mogu biti jednakopravni ni u kakvom dobru sa svojim susjednima – hrvatskim katolicima i srpskim pravoslavcima jer su Dobri Bošnjani oduvijek po definiciji heretici u Bosni, jednako kao bivši Patareni, Katari ili Albižani i sadašnji muslimani, ali ova sociološka opservacija fra Drage Bojića me definitivno uvjerila da smo, kao Bošnjaci/Bosanci, jednakopravni samo u jednakom zlu naših susjeda, koji pate da u svom zlu ostanu usamljeni.
Crkveno-katolički, kao kruna hrvatsko-katoličkog ekskluzivizma i suprematizma bio je nedavni nastup novoimenovanog vrhbosanskog nadbiskupa Mons. Tome Vukšića na jednom skupu u Rimu, Italija, gdje je upozorio „da je Bosna i Hercegovina već treća država u Evropi, nakon Albanije i Kosova, u kojoj muslimani imaju natpolovičnu većinu“.

Ovu vrstu katoličkog „ekumenizama“ najbolje razumiju probritanski unionisti protestanti u Belfastu. Nije li vrijeme da i mi u Bosni shvatimo da je ovdje u pitanju koncept probosanskih unionista (muslimanskih protestanta) i prohrvatskih nacionalista (hrvatskih katolike)?

Dakako, ovo upozorenje vrhbosanskog nadbiskupa je osnova za svekoliko antibosansko djelovanje Hrvata u Bosni i Hrvata iz Zagreba, a to je totalni nacionalni i religijski prozelitizam nad Bošnjacima/Bosancima dok nisu još više biološki i demografski ojačali nakon genocida i udruženog zločinačkog poduhvata.

U ostalom, agresija na Bosnu te genocid i udruženi zločinački poduhvat nad Bošnjacima je imao osnovni cilj, a to je kresanje ili poravnavanje broja Bošnjaka – muslimana u Bosni, koji su bili premašili svoj dozvoljeni demografski limit – bilo ih je previše u Bosni i zato je bilo nužno da im se smanji broj na „razumnu“ mjeru genocidom i udruženim zločinačkim poduhvatom.

To je i učinjeno, ali izgleda nije dovoljno. Zato sada treba uz pomoć Visokog predstavnika, Protektora, da se posao dovrši.

Treba Bošnjake zbiti u geto po uzoru na Kordobsko geto muslimana u Andaluziji/Španiji radi definitivnog reconquista, a to je povrat onoga što su Hrvati „izgubili“ prije 20 godina.

Dragi moji,
Nismo se predali. I nećemo se predati bez obzira na njihov pritisak da mijenjamo vjeru i naciju. Borit ćemo se do zadnjeg dana jer smo na Pravom putu istine i pravde.

Borit ćemo se čistim bosanskim duhom, poštenom bosanskom dušom, bistrim bosanskim umom i plemenitim bosanskim srcem.

Bolje je časno umrijeti nego lažno i krivovjerno živjeti!

Allahu Milostivi, omili nam život u istini i pravdi! Amin!