U POTOČARIMA ZAVRŠEN 17. EMMAUS – MEĐUNARODNI OMLADINSKI RADNI KAMP
Autor: Anadolu Agency (AA)
Objavljeno: 02. Aug 2022. 10:08:42
U Potočarima kod Srebrenice jučer je završen 17. Emmaus – Međunarodni omladinski radni kamp u kojem je učestvovalo oko 70 mladih iz sedam država, javlja Anadolu Agency (AA).

Ove godine glavna aktivnost kampa bila je izgradnja sportsko rekreativnog centra na Palama kod Potočarima, uređenje Centra za majke Srebrenice i pomoć lokalnom stanovništvu.

Svake godine volonteri učestvuju i u projektima koje sprovodi Udruženje Međunarodni forum solidarnosti - Emmaus (MFS-EMMAUS) u srebreničkoj općini, kao što su "Ljubav za majke Srebrenice" i "Jedan obrok dnevno".

Haris Okanović, koordinator 17. Emmaus – Međunarodnog omladinskog radnog kampa za mlade u Potočarima, kazao je da je uspješno završen još jedan kamp i da je najbitnije da su svi zadovoljni i da nose pozitivne utiske iz Srebrenice.

"Pozitivna činjenica je da se ovi mladi ljudi iz godine u godinu ponovno vraćaju u Potočare, stičući tako prijateljstva i pozitivna iskustva", istakao je Okanović.

Pored radnih aktivnosti, učesnici su imali i zabavne, edukativne, sportske i kulturne aktivnosti, a sve sa ciljem druženja, sticanja novih prijateljstava i vještina.

Svim učesnicima su sinoć podijeljeni certifikati o učešću uz poziv da im se pridruže i naredne godine.