IZRAELSKI AMBASADOR GENDLER U SLUŽBI APARTHEIDA U BOSNI
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 08. Aug 2022. 16:08:56
Eve ga i izraelski ambasador u Tiranu Noa Gal Gendler, zadužen za Bosnu, ima što-šta reći o izbornom zakonu u našoj zemlji.

Otvori link ovdje: vijesti.ba

Očekivali smo da se ambasador Gendler založi za antigenocidnu politiku u Bosni jer nakon Holokausta zakletva "Nikad Više" pagažena je upravo u Bosni.

No, očito je da je politički interes čorav. Posebno kad ga zasljepljuju Dragan Čović i Milorad Dodik pred zidom plača u Jerusalemu sa jarmulkom ili kipom na glavi. Jer licmjerju nema kraja!

Ništa novo, šejtan se pretvara u tisuću i hiljadu likiva da laž njegova dobije prođu ne samo u Izraelu već svuda u svijetu. Ali, u laži su kratke noge.

Očekivali smo od ambasadora Gendlera da se založi za primjenu odluke Sejdić-Finci Europskog suda za ljudska pravo. Ali, to ambasadora Gendlera ne zanima jer izraelska islamofobija je jača od judofilije u Bosni.

Šta Izrael ima od prava Jakuba Fincija u odnosu na ono što Izraelu nude dvojica fašista u Bosni Dragan Čović i Milorad Dodik? Nema ništa!

A od njihovog političkog licmjerja Izrael ima trenutni osjećaj moći, koja nema nikakvog smisla osim da se miješa u bosanska unutrašnja pitanja u korist Čovićevog i Dodikovog Aparthejda.

Jadno je i bijedno na šta je izraelska politika spala da ju brane dvojica negatora genocida i udruženog zločinačkog poduhvata nad Bošnjacima/Bopsancima, genocida kojeg je utvrdio i osudio međunarodni sud pravde u Haagu.

Unatoč tome, mi u Bosni suspjećamo s sa žrtvama Holokokausta jer rugati se jevrejskim žrtvama Holokausta je isto što i rugati se bosanskim žrtvama Genocida.

Ambasadore Gendler, to vam ne služi na čast, niti je to ono što od vas očekuju jevrejske žrtve Holokausta.

No, V.E. Ambasadore, aka ste ipak zaljubljeni u fašizam Dragana Čovića i Milorada Dodika, povedite ih doma u Izrael. Mogu vam biti od koristi. Nama ovdje u Bosni su samo štetoćina.

Upamtite, oni kuju zavjere protiv vas, ali Svevišnji Allah kuje zavjere protiv njih da ih upameti. Zato ostavi ih, oni će polahko doći do pameti. Ako Bog da!