BEĆIRAGIĆ I NURKIĆ NAKON ISPADANJA: DALI SMO SVOJ MAKSIMUM UZ SVE POTEŠKOĆE
Autor: NAP
Objavljeno: 07. Sep 2022. 18:09:37
(Patria) - Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Adis Bećiragić bio je razočaran nakon što je selekcija BiH danas izgubila od Litvanije i tako se oprostila od Evropskog prvenstva u grupnoj fazi.

"Želio bih se prvo zahvaliti svima. Počevši od Vedrana Bosnića (bivši selektor op.a.) koji nas je doveo ovdje, a onda i svim igračima. Pravo nam je žao zbog Eurobasketa i što ne idemo u Berlin u nokaut fazu. Danas smo prvi put izgubili od ekipe koja je bila bolja od nas. Protiv Francuza i Nijemaca nismo bili lošiji. Zbog toga mi je žao. Dolazili su nam ljudi iz FIBA-e, ja ih ne znam, ali su nam čestitali na odličnoj košarci", rekao je Bećiragić nakon utakmice za Sport klub.

On je svima zahvalio na podršci, ali o nekim budućim planovima nije mogao dati više detalja.

Jusuf Nurkić je nakon utakmice poručio da je ekipa dala svoj maksimum uz sve poteškoće koje su ih pratile.

"Čestitam Litvaniji na pobjedi. Imali smo možda prevelik respekt prema njima. Neću se žaliti na sudije, imali smo svoje šanse. Dali smo sve od sebe, jer smo od prvog dana radili najbolje što smo mogli. Nisam razočaran, pogotovo nakon svega šta smo prošli. Nije bilo realno očekivati više sa svim problemima, iako očekivanja u našoj državi nikada ne manjkaju. Mislim da smo dali svoj maksimum i u to sam siguran", rekao je Nurkić, a potom je poentirao:

"BiH mora napraviti sve da imamo normalne pripreme i nacionalne saveze, pa da se onda nadamo boljem rezultatu", rekao je Nurkić koji je na pitanje kako on može utjecati na promjene, kazao:

"Znamo svi kako funkcioniše sve to kod nas sa članovima konstitutivnih naroda. Kako ću ja utjecati? Ako je do mene spreman sam da preuzmem sve funkcije. Pokušao sam sve što je do mene, a izgubio sam više nego što sam dobio. Mislite da je to lako...", rekao je Nurkić.